Home Cultuur & onderwijs Expositie Safira Snelder in De Speeldoos van 14 januari tot en met...

Expositie Safira Snelder in De Speeldoos van 14 januari tot en met 12 februari

                                      
                                                                                                                                

Safira Snelder (1978) is beeldend kunstenaar uit ‘s-Hertogenbosch. Zij genoot haar opleiding op de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. “Het uitgangspunt in mijn werk is de confrontatie, van aangezicht tot aangezicht, met de ANDER, hetgeen een beroep doet op de waarnemer. Niet de verwerkelijking of het portretteren van het eigen ik staat in deze visie centraal, echter de toewijding aan of relatie met de ander die er wel of niet is.”

Het ZELF kan niet bestaan in en voor het zelf alleen, echter alleen in betrekking tot de andere Mens. Een mens wordt pas zichzelf in relatie tot de ander, of scherper nog, vanuit de ander. Een voorbeeld van de ultieme filosofische aanraking van de ziel is vriendschap. Welke interactie is er, als er dan een interactie en/of relatie met de ander is? In hoeverre kun je spreken over een Zelf? Je bestaat in de ogen van de ander of niet? Dat bevraagt Safira in haar werk zonder antwoorden of oplossingen te geven. 

De expositie is gratis te bezoeken op iedere werkdag van 10.00 tot 22.00 uur en een uur voorafgaand aan elke voorstelling of film.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in