Home Cultuur & onderwijs Eerste deel podcast ‘Koning van Kathoren’ al te horen via website ‘Onze...

Eerste deel podcast ‘Koning van Kathoren’ al te horen via website ‘Onze Musical’

Puck Jungslager en Yara van der Sanden, met mede-regisseur Mary-Ann Schonk van ‘Onze Musical’

Het was druk in de studio afgelopen zaterdag. Presentatoren Ans de Man en Erik Overman ontvingen in Blikveld musicalspelers Puck Jungslager en Yara van der Sanden, samen met mede-regisseur Mary-Ann Schonk van ‘Onze Musical’. Onderwerp uiteraard het project dat de theateruitvoering van de ‘Koning van Kathoren’ moet vervangen: de podcast-uitvoering van deze op het boek van Jan Terlouw gebaseerde musical.

Uiteraard is gevraagd naar de ervaringen van met name de twee mede hoofdrolspelers. Alleen een microfoon voor je is natuurlijk heel wat anders dan een toneeluitvoering. En zeker wanneer je heel strak wordt gehouden en ineens je ’emoties’ met je stem moet verwoorden in plaats van met je hele lijf. De dames misten het toneel wel, al was het maar omdat er telkens stukken uit scenes moesten worden opgenomen. En in de praktijk van de opnames bleek het ook niet altijd zo gemakkelijk om voortdurend even enthousiast je teksten te doen. Vooral niet als je voor de zoveelste keer weer een stuk opnieuw moet doen. Maar dat valt allemaal weg tegen het plezier dat iedereen bij de opnames had. Het is nu eenmaal anders dan op het toneel.

Gelukkig heeft men ook een vorm gevonden om de kostuums, ontworpen door Ankie van de Meerendonk, die al gereed waren voor de ‘toneeluitvoering’, toch te gebruiken. Iedere medespeler kreeg zijn kostuum(s) mee naar huis en moest zich daar in kostuum laten fotograferen. Deze worden allemaal gebruikt, omdat er ook nog een film van de musical op dvd verschijnt. Wat tot nu toe gereed is, is te beluisteren via de podcast die te vinden is op de website van ‘Onze Musical’ (www.onzemusical.nl) en op spotify etc.

Presentatoren: Ans de Man en Erik Overman Techniek: Maurice van der Vliet

Mary-Ann Schonk, Puck Jungslager en Yara van der Sanden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in