Home Cultuur & onderwijs Een geslaagd 49e Nieuwjaarsconcert van Harmonie Kunst Adelt

Een geslaagd 49e Nieuwjaarsconcert van Harmonie Kunst Adelt

In het kader van de concertcyclus Noten op de Noen is, gezien de reacties van vele bezoekers in de meer dan 100 jaar Oude Kerk te Helvoirt, een succes geworden. Onder leiding van dirigent Alphons van Stenis presenteerde het harmonieorkest zich met een gevarieerd programma. Naast het concoursprogramma van eind vorig jaar, met onder andere de uitvoering van The Story of Anne Frank, met een fantastisch optreden van de 10-jarige violist Hana van Heijst, zorgde het Bloemenduet uit Lakme, uitgevoerd door dwarsfluitduo Ellen Bastiaansen en Meike Traa, voor een mooie afwisseling in het programma. Het duo op Marimba, Do Klerx met zijn oma Ria Klerx zorgde voor een bijzonder intermezzo.

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst in Harmoniezaal De Notenkraker werd een tweetal jubilarissen in het zonnetje gezet door voorzitter Theo van Hattum.
Corné van Hout, tenorsaxofonist, kreeg een pen met inscriptie voor zijn 12,5-jarig lidmaatschap en inzet bij de Helvoirtse harmonie. De muzikale kwaliteiten van Corné zijn niet alleen binnen Kunst Adelt te beluisteren. Heel Helvoirt en omgeving mag al jarenlang ook van hem genieten in het cabaret/muziektrio De Kachel Aon, met twee avondoptredens tijdens de Bonte Keiespellers Aovond.

De tweede jubilaris was Berry Verbunt. Als slagwerker sloot Berry als Haarenaar zich aan bij de Helvoirtse harmonie. En dat het wederzijds goed bevallen is bewijst zijn 25-jarig lidmaatschap bij Kunst Adelt. In het bijzijn van zijn kinderen en kleinkinderen mocht hij uit handen van de voorzitter het insigne van KNMO in ontvangst nemen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in