Home Cultuur & onderwijs Duo-expositie ‘Stroef Groeien’ in DePetrus

Duo-expositie ‘Stroef Groeien’ in DePetrus

DePetrus in Vught biedt vanaf 17 augustus onderdak aan de expositie Stroef Groeien. Deze duo-tentoonstelling laat schilderkunst van Yolande Rommers en Ellen Valk zien, met ‘groei’ als thema. Groei gaat niet zonder slag of stoot. Niet als mens, maar ook niet als kunstenaar. Tegen de verdrukking in: knoeien, uitproberen, schitteren, tegenslag, toegeven, opgeven, loslaten. En weer opnieuw beginnen. “Het kunstenaarschap is een treffende metafoor voor het leven en dat maken we met ons werk zichtbaar”, aldus kunstenaars Yolande Rommers en Ellen Valk.  

Yolande is na allerlei creatieve omzwervingen uiteindelijk gaan schilderen met olieverf. Zij experimenteert daarbij met cold wax. “Het is een heel proces, maar groeien gaat nou eenmaal niet zonder vallen en weer opstaan. Soms is het om radeloos van te worden, maar met tijden gaat het heel natuurlijk en makkelijk en komt er iets tot stand waar ik blij van word. Ook in mijn portretten probeer ik gevoelens en emoties te vangen.”

Naast kunstenaar, is Yolande tekentherapeut en facilitator van SoulCollage©, The Artist’s Way en Tekenen in Aandacht. Ze is opgegroeid in St Michielsgestel en bezocht het Maurick College in Vught.

“Het leven is één groot groeiproces.” De thema’s van Ellen Valk’s schilderwerk zijn er altijd aan verwant. “Voor mij is schilderen, en alles wat erbij komt kijken, een ontdekkingsreis. Letterlijk en figuurlijk. Ontzettend leerzaam en absoluut fascinerend. En natuurlijk is het meters maken. Schilderen, schilderen, schilderen. De enige weg richting meesterschap. En ook dat is louterend.”

Ellen woont en werkt als zelfstandig kunstenaar in St. Michielsgestel. Zij schildert zowel met olie- als acrylverf. Naast haar vrije werk, schildert ze portretten in opdracht.

Stroef Groeien is te zien in DePetrus in Vught, van 17 tot en met 29 augustus. Yolande en Ellen zijn in DePetrus aanwezig op 21, 22, 28 en 29 augustus tussen 13 en 17/18 uur. Check voor meer info en openingstijden www.depetrus.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in