Home Blikveld Uitslag ‘Dorpsdichter Vught’ op 27 september bekend

Uitslag ‘Dorpsdichter Vught’ op 27 september bekend

Met Ralph van Dongen als technicus en Berry van de Water en Erik Overman als presentatoren was zaterdag 1 augustus Louis Wetzer te gast in Blikveld. Onderwerp was het eigenlijk vanuit het Lambertuspodium ontstane initiatief een ‘Dorpsdichter’ van Vught te vinden. Louis heeft dat project onder zijn hoede genomen en dat heeft tot resultaat gehad dat de belangstelling in Vught voor een meer poëtische benadering van alles wat men in het leven tegenkomt naar zijn beleving gegroeid is.

De eerste oproep zich aan te melden voor de titel ‘dorpsdichter’ had als resultaat een tiental gegadigden. Op 18 mei jongstleden zou daar de Vughtse dorpsdichter uit gekozen worden. Maar corona verhinderde dat en dat leidde uiteraard tot enig uitstel. Maar zeker niet tot afstel, want de kandidaat dorpsdichters worden op 27 augustus uitgenodigd deel te nemen aan een workshop ‘presentatie’ onder leiding van Cocky van Dongen. Op 27 september wordt in de Lambertuskerk bekend gemaakt wie zich voor een jaar dorpsdichter mag noemen. Een jury met daarin onder meer de burgemeester, Erik Alink, Willemijn Smeets en Pauline Broekma zal dan bekend maken wie deze titel mag dragen. Met daaraan verbonden uiteraard de ‘opdracht’ zich in dat jaar regelmatig in poëtische vorm over bijvoorbeeld de actualiteit te laten horen, in welke vorm dan ook: via NOVO3 wellicht, maar ook via Het Klaverblad en het Brabants Dagblad.

Het gesprek ging overigens ook nog over de zogenaamde ‘elfjes’. Dat zijn gedichtjes van 11 woorden en 5 regels. De eerste regel heeft een woord, de tweede twee, de derde drie, de vierde vier en de vijfde weer een. Noodzaak tot rijm is er niet. Associatief vormt de basis van deze dichtvorm. De reacties, vooral ook van kinderen, zijn zeer inspirerend. In Het Klaverblad komt u ze met regelmaat tegen in de wat je bijna kunt noemen ‘het gedichtenhoekje’ van Louis.

Presentatoren: Berry van de Water en Erik Overman
Techniek: Ralph van Dongen

Luister hier het interview met Louis Wetzer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in