Home Cultuur & onderwijs Denise Hassing nieuwe directeur OBS De Piramide

Denise Hassing nieuwe directeur OBS De Piramide

VUGHT – Openbare basisschool De Piramide heeft een nieuwe directeur. Denise Hassing (47) uit Steensel is medio september aangetreden als opvolgster van Louise Strijk. In haar krijgt de jubilerende basisschool de ‘eigenzinnige schoolleider’ waar de overkoepelende stichting Stroomm naar op zoek was. “Ik houd ervan om samen met het team een stevige school neer te zetten, waar iedereen mag zijn wie die is”, stelt de nieuwe directeur, die vol enthousiasme van start is gegaan.

Denise Hassing geniet van de vrolijke kinderen die ’s ochtends De Piramide binnenkomen.

De Piramide bestaat dit jaar 25 jaar als school. Denise Hassing werkt op haar beurt 25 jaar in het onderwijs. Ze begon in het speciaal onderwijs, bij De Rungraaf in Eindhoven, waar ze met kinderen met grote gedragsvragen werkte. Daarna was ze werkzaam op diverse andere scholen, voordat ze in 1998 voor drie jaar op Aruba in het onderwijs ging werken. Eenmaal terug in Nederland ontwikkelde ze zich van intern begeleider, via ambulant begeleider naar schoolleider. De afgelopen vijf jaar was ze directeur van De Reis van Brandaan in Eindhoven, een school voor speciaal basisonderwijs.

Gelukspijlers

Hassing werd aangesproken door de vacature van Stroomm voor De Piramide. De moeder van drie kinderen vindt het leuk om de fundamenten van het onderwijs vanuit de bedoeling op te bouwen. “Ik voelde me heel erg aangesproken door de gelukspijlers van de school. Ik wil kinderen graag gelukkig laten groeien.” De nieuwe directeur wordt ingewerkt door Tina Smeijers, die op interim-basis het voorbije schooljaar afmaakte. Haar eerste week op de school omschrijft ze als “Een warm bad. Ik geniet van de vrolijke kinderen die ’s ochtends binnenkomen én van het betrokken team.” Ze noemt zichzelf ‘nieuwsgierig’ en wil samen met haar team op zoek naar het onderscheidend vermogen van de school: “We blijven vasthouden wat goed gaat. Van daaruit bouwen we dan gelukkig samen verder.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in