Home Cultuur & onderwijs Bossche Platenbeurs komt er weer aan !

Bossche Platenbeurs komt er weer aan !

Spotify? Liever een platenspeler! “Het heeft iets nostalgisch”, “Je kunt het vasthouden”, “Je gaat er voor zitten, het is een beleving” of “Ik vind dat kraken wel iets hebben” zeiden de bezoekers, jong en oud, gevraagd waarom ze eigenlijk vinyl kopen.

Of is het geluidskwaliteit van het platen draaien? Klinkt deze analoge muziek ook beter dan de digitale tegenhanger. Ondanks het digitale tijdperk, is en blijft de mens een analoog wezen. We zijn fysiek in staat om alleen maar analoge trillingen te detecteren. Bij het afspelen van de plaat wordt de informatie in de groef van de plaat een elektrisch stroompje, dat gevoerd wordt naar een luidspreker, waar er weer luchttrillingen van gemaakt worden.

Bij het digitaliseren van muziek wordt het analoge geluid omgezet naar digitaal en daarna weer van digitaal naar analoog. Gelijktijdige zachte en harde geluiden zijn hierbij moeilijk om te zetten. En dáár zit hem het verschil! Want bij de analoge methode blijft de muziek het hele traject door de oorspronkelijke vorm behouden. Mét behoud van de gelijktijdig zachte en harde geluiden.

Voor de ultieme muzikale beleving moet de LP niet alleen in goede staat zijn maar ook een authentieke persing zijn. Daarnaast moet de platenspeler van goede kwaliteit zijn en vooral de naald van de platenspeler moet in orde (liefst nieuw) zijn.

Op zondag 8 maart aanstaande organiseert Robbie’s Records wederom de ‘Grote Bossche Platenbeurs’ in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Meer dan 50 platenhandelaren zullen hun vinyl uitstallen voor platenliefhebbers.

Wat:  De grootste Brabantse platen- en cd-beurs van het jaar. Eigenzinnige DJ’s en lekkere livemuziek. Goodiebags voor de eerste 150 bezoekers. Entree 7 euro pp, kinderen tot 15 jaar gratis. Parkeren gratis.
Wanneer: zondag 8 maart 2020 van 10:00 uur tot 17:00 uur
Waar:  Brabanthallen, Diezekade 2, 5222 AK ‘s-Hertogenbosch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in