Home Cultuur & onderwijs Cultuurnieuws 2020: koorddansen voor Theater de Speeldoos

Cultuurnieuws 2020: koorddansen voor Theater de Speeldoos

Nadat de Vughtse politiek in 2019 na allerlei ‘politieke’ escapades voor zichzelf bedacht had, dat de weg voor het Vughtse theater geplaveid zou zijn en dat met nieuw elan de toekomst tegemoet kon worden gezien, bleek de realiteit aanvankelijk wat weerbarstiger. Het nieuwe bestuur van Theater de Speeldoos kon zich aanvankelijk niet vinden in het ‘overnamebod’ van de gemeente en dat betekende dat opnieuw veel tijd geïnvesteerd moest worden om tot overeenstemming te komen over de toekomst van het theater. In die tussentijd bleven de gebruikers van De Speeldoos welkom in het gebouw en werden met name de filmvoorstellingen de publiekstrekkers voor de Vughtenaren. Een nieuwe directeur moet het theater transformeren in een sociaal-cultureel centrum van enige allure en daar zal de samenwerking met het Theater aan de Parade een belangrijke rol bij kunnen gaan spelen in de komende jaren.

Uiteindelijk kwamen gemeente en bestuur van Theater de Speeldoos toch tot een vergelijk, waar niet heel Vught de handen voor op elkaar krijgt maar toch onvermijdelijk lijkt. Het architectonisch toch bijzondere gebouw, uit 1977, zal afgebroken worden en vervangen worden door een nieuw sociaal-cultureel centrum. De grote zaal zal in zijn huidige vorm verdwijnen, waarmee voor velen ook de ‘ziel’ uit het gebouw zal verdwijnen.

Zoals in heel cultureel Nederland heeft ook Theater de Speeldoos de gevolgen van de coronacrisis moeten dragen. Dat maakte uiteraard de exploitatie van het theater er niet gemakkelijk op. En de onzekerheid die een groot deel van 2020 over de toekomst van het theater heerste, betekende dat het vanaf het begin van het jaar dansen op een dun cultureel koord was voor bestuur, leiding en medewerkers van Theater de Speeldoos. En eigenlijk ook voor alle cultuur minnende bezoekers van het Vughtse theater.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in