Home Cultuur & onderwijs Boekenweek 7 tot en met 15 maart: ...

Boekenweek 7 tot en met 15 maart: Ilja Leonard Pfeijffer te gast in bibliotheek Vught (DePetrus)

Tijdens de 85e editie van de Boekenweek ontvangt Bibliotheek Vught in DePetrus op zaterdagavond 14 maart schrijver Ilja Leonard Pfeijffer. Dit jaar staan rebellen en dwarsdenkers centraal tijdens de Boekenweek: zij die tegen de stroom in werken en taboes durven te doorbreken. Ilja Pfeijffer ís zo’n dwarsdenker. Met maar liefst 145.000 verkochte exemplaren is zijn boek Grand Hotel Europa een van de best verkochte boeken van 2019. Grand Hotel Europa is dé grote roman van Ilja Leonard Pfeijffer over het oude continent, waar zoveel verleden is dat er voor toekomst geen plek meer is. Een plek waar het meest reële toekomstperspectief geboden wordt door de exploitatie van dat verleden in de vorm van toerisme. Het is een theatraal en lyrisch boek over de Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk. Geschiedenis is het voornaamste dat Europa nog te bieden heeft. En geschiedenis trekt toerisme. 

Tijdens de Boekenweek bezoeken nog meer literaire grootheden Babel in de stad en in de regio. Zo ontvangt Bibliotheek Boxtel schrijver Alex Boogers op 7 maart. Aaf Brandt Corstius, Oek de Jong, Ronald Giphart en Nicolien Mizee zijn te gast tijdens de Literaire Manifestatie op 8 maart in Theater aan de Parade in Den Bosch. Op 10 maart komt Yve de Vries naar Bibliotheek Sint-Michielsgestel in De Meander. 

Kaarten voor Ilja Leonard Pfeijffer op 14 maart zijn te koop via de agenda op babeldenbosch.nl of http://bit.ly/IljaPfeijfferVught. Ook kun je terecht aan de balie van de bibliotheek en bellen naar Bibliotheek Vught, (073) 680 29 50. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in