Home Cultuur & onderwijs Bibliotheeknieuws: verlenging uitleentermijn en een nieuw initiatief: de Thuisbieb

Bibliotheeknieuws: verlenging uitleentermijn en een nieuw initiatief: de Thuisbieb

Smiling young woman with tablet lying on couch at home

Vanwege de aangescherpte adviezen rondom het coronavirus zijn alle vestigingen van Babel tot en met 28 april gesloten. Daarnaast zijn alle activiteiten, cursussen en workshops stopgezet. De uitleentermijn van materialen die ingeleverd moeten worden tussen 9 maart en 28 april zijn door de bibliotheek verlengd tot 1 juni. Zo heb je ruim de tijd en krijg je geen boete.

De bibliotheek is dus de komende tijd vanwege het Coronavirus gesloten. Doordat de meeste mensen deze periode thuis moet blijven is er ineens meer ruimte om te lezen. Boeken bieden plezier, afleiding en een fijne dagbesteding voor volwassenen én kinderen. Om lezend Nederland tegemoet te komen, lanceren de Nederlandse bibliotheken de ThuisBieb: een app met 100 gratis e-books voor iedereen. Ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek. De ThuisBieb is er in ieder geval tot en met 10 mei. 

De ThuisBieb bevat een selectie van 100 gratis e-books voor volwassenen én jeugd. Van populaire titels als Rinkeldekink van Martine Bijl en Stuntvlogger Sam van Jelmer Jepsen, tot te ontdekken boeken zoals Post voor Rus Ordelman van Bette Adriaanse en Alaska van Anna Woltz. De app is nu nog alleen beschikbaar voor iOS gebruikers, maar zodra Google de app goedkeurt (naar verwachting zeer binnenkort) kunnen ook Android gebruikers de app downloaden. Meer informatie op www.thuisbieb.nl

De ThuisBieb sluit aan bij eerdere initiatieven om het online aanbod van de Bibliotheek onder de aandacht te brengen. In de LuisterBieb, de app van de bibliotheek voor luisterboeken, zijn ruim 100 extra titels toegevoegd die beschikbaar zijn voor iedereen, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. Met #ikleesthuis laat lezend Nederland op social media zien hoe en wat er gelezen wordt in tijden van thuisisolatie. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in