Home Cultuur & onderwijs Ben van den Anker nieuwe rector Maurick College

Ben van den Anker nieuwe rector Maurick College

132
0

De 53-jarige Ben van den Anker, nu nog woonachtig in Duiven, volgt per 1 oktober Huub van der Linden – die met pensioen gaat – op als rector van het Maurick College. Momenteel is hij lid en plaatsvervangend voorzitter van de centrale directie van het Candea College in Duiven. Hij is getrouwd en vader van een zoon (17) en een dochter (15). De nieuwe rector heeft veel ervaring als docent en als leidinggevende in binnen- en buitenland. Hij startte zijn loopbaan in 1992 als eerstegraads docent Duits aan het Pius X College in Almelo. In 2001 vertrok hij naar Thailand, waar hij werkte als docent Duits in het volwassenen onderwijs aan The Goethe Institute Bangkok en als docent aan The American School of Bangkok. 

Drie jaar later werd hij conrector bovenbouw aan Ruamrudee International School, Swiss Section in Bangkok. In 2008 keerde hij terug naar Nederland en was enkele jaren lid en plaatsvervangend voorzitter van de centrale directie van het Zeldenrust-Steelantcollege in Terneuzen. 

Sinds 2012 is hij werkzaam aan het Candea College in Duiven. Van den Anker studeerde Duitse taal- en letterkunde aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en behaalde in dezelfde periode het diploma docerend musicus jazz gitaar aan het conservatorium Enschede. Aan The University of Liverpool behaalde hij zijn MBA en aan The University of South Australia zijn PhD in Business and Management.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in