Home Corona Oproep Paus Franciscus tot gezamenlijk gebed

Oproep Paus Franciscus tot gezamenlijk gebed

Paus Franciscus heeft alle gelovigen opgeroepen op woensdag 25 maart, Feest van Maria Boodschap (of ook Aankondiging van de Heer), om 12 uur een Onze Vader te bidden.
Dit initiatief wordt gesteund door de Protestantse Kerken Nederland (PKN).

Tijdens zijn zondagse Angelustoespraak die paus Franciscus zondag 22 maart zonder publiek uitsprak, riep hij de gelovigen op gezamenlijk “hun stem tot de hemel te richten”.

“Ik nodig alle hoofden van de kerken en de leiders van alle christelijke gemeenschappen uit, samen met alle christenen van de verschillende confessies, te roepen naar de Allerhoogste, de Almachtige God, en gezamenlijk het gebed te bidden dat Jezus, Onze Heer, ons heeft geleerd.”

“Ik nodig daarom iedereen uit om dit meerdere keren per dag te doen, maar ook om dit Gebed des Heren allemaal tegelijk te verrichten en wel aanstaande woensdagmiddag. Want op 25 maart is de dag dat veel christenen zich de aankondiging van de Menswording van het Woord aan de Maagd Maria gedenken. Moge de Heer het unanieme gebed verhoren van al zijn leerlingen die zich voorbereiden op de overwinning van de Verrezen Christus.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in