Home Corona Ook Brandweer Vught werkt thuis!

Ook Brandweer Vught werkt thuis!

De kazerne is op dit moment minimaal bezet. Ze proberen ook uit te rukken met zo weinig mogelijk mensen. Natuurlijk doen ze hun werk zoals nodig is. Voor calamiteiten blijven zij altijd bereikbaar en inzetbaar. Alleen wordt er in deze tijden nog meer op elkaar gelet dan normaal. Als iemand snotterig of niet lekker is wordt hij of zij vriendelijk doch dringend verzocht thuis te blijven.

Ondertussen wordt de kazerne ingrijpend verbouwd om de serviceverlening naar de omliggende posten te kunnen optimaliseren, maar ook verbouwen gebeurt in minimale bezetting en met in achtneming van alle veiligheids- en gezondheidsadviezen.

Er zijn 14 posten in de omgeving die vanuit Vught bevoorraad worden en waarvan het materiaal in Vught onderhouden wordt. Het reinigen van maskers en pakken, ademlucht vullen en uitgeven van oefenmaterialen. Alleen wordt er op dit moment niet geoefend, cursussen en wedstrijden zijn afgelast, dus zo lang als er geen grote calamiteiten zijn is er geen materiaal nodig en is het niet nodig om op de kazerne aanwezig te zijn. Maar alles en iedereen staat uiteraard klaar voor het geval dat het nodig is.

Luister hier naar het interview met Ger Adriaanse

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in