Home Blikveld Martin Hol: “Vanaf volgende week ook de ontmoetingsfunctie van DePetrus ruimer”

Martin Hol: “Vanaf volgende week ook de ontmoetingsfunctie van DePetrus ruimer”

Martin Hol, locatiedirecteur van de Vughtse bibliotheek Babel vertelde in Blikveld van afgelopen zaterdag enthousiast dat vanaf volgende week de ontmoetingsfunctie van DePetrus weer in ere wordt hersteld. “De studie- en werkplekken worden weer beschikbaar gesteld en de mogelijkheid om kranten en tijdschriften te lezen. Uiteraard zijn er minder plekken dan voorheen omdat we ons aan de anderhalve meter afstand moeten houden. Er mogen slechts 30 mensen tegelijkertijd aanwezig zijn. Dit is besloten door het stichtingsbestuur en de gemeenschappelijke gebruikers. De komende weken kijken we met elkaar hoe het gaat, zeker nu de Wereldwinkel en het Vughts Museum ook open gaan. We weten dat vanaf juli naar alle waarschijnlijkheid de maatregelen opgeschaald worden naar bijvoorbeeld het dubbele, 60 bezoekers.”
De komende tijd zal het vooral zoeken worden naar wat wel en niet mogelijk is, stelde Hol. Zo kan het zijn (wat hij niet verwacht) dat als mensen de studie- en werkplekken de halve of hele dag bezetten er gewerkt zal moeten worden met tijdsloten en reserveringen.

Het gesprek ging onder meer ook over het leesgedrag van mensen in Corona-tijd. Zo werd er volgens Hol dankbaar gebruik gemaakt van de digitale bieb, waar ook Babel aan meewerkt. Die dienstverlening is met 300% toegenomen. Gebruikers van de Vughtse bieb waren blij dat ze vanaf half mei weer fysiek voor het lenen van boeken terecht konden in DePetrus. Langzaamaan worden de deuren van DePetrus verder opengesteld en samen met andere instellingen wordt gekeken welke activiteiten de komende tijd kunnen plaatsvinden. Hol hoopt dat de bibliotheek Vught in de zomer weer kan starten met het voorlezen voor de allerkleinste kinderen.

Presentatie Berry van de Water en techniek Maurice van der Vliet.

Luister hier het interview met Martin Hol terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in