Home Corona Maak een persoonlijk doosje van geluk

Maak een persoonlijk doosje van geluk

Maak een persoonlijk doosje van geluk voor iemand die je dierbaar is, die je lief vindt of iemand die je niet kent maar die wel een bijzonder cadeautje verdient.

Dit is een nieuw project waarmee Judith Abels, theaterontwerper en beeldend kunstenaar, opnieuw de bewoners van Vught, Cromvoirt en Helvoirt uitnodigt om verbinding aan te gaan met een ander. Een doosje van geluk maken voor een ander, waarin je een wereld creëert die de ander steunt in deze lastige tijd. Eerder maakte Abels al met heel veel bewoners en leerlingen uit de gemeente Vught de Vrijheidsrok voor Vught Viert 75 jaar Vrijheid. Welke vanaf maart tot oktober 2021 te zien zal zijn bij Nationaal Monument Kamp Vught.

Iedereen kent wel iemand die net een beetje meer aandacht verdient, omdat je er te weinig naar toe kan bijvoorbeeld, of omdat die persoon eenzaam is, ziek is of zorgen heeft. Helemaal sinds corona het leven samen moeilijker maakt. 

In een doosje van geluk maakt u/jij een persoonlijk beeld waarvan je vermoedt dat de ander gaat glimlachen of er zelfs in weg kan dromen, omdat het hem of haar even een andere blik op de wereld geeft. Hoe klein een doosje ook is, het kan net dat ene venster openen en geluk binnen laten stromen. Denk bijvoorbeeld aan de al eeuwen tot de verbeelding sprekende diorama’s, maquettes, beroemde poppenhuizen uit de 17e eeuw, de flapuit boeken of pop-up boeken vanaf eind 19e eeuw, glazen bollen met sneeuwvlokken en miniatuur landschappen, Madurodam, de treinbaan op zolder bij opa en oma, Kerst en Sinterklaas etalages, de kerstmarkten bij de tuincentra en de Efteling. Allemaal voorbeelden van miniatuurbeelden, landschappen, waarin een moment van geluk of een mooie herinnering of juist een vurige wens te zien is. Een ouderwetse kijkdoos, maar dan anders.

Daarom nodigt Judith Abels, in samenwerking met Plaza Cultura, alle inwoners van de gemeente Vught, jong en oud, uit om mee te doen aan het project Doosjes van Geluk. Creëer een beetje geluk in de huiskamers van dierbaren en medebewoners! Gebruik daarvoor je eigen creativiteit, materialen en technieken; knip, zaag, vouw, prik of naai… Stop het in een doosje, blikje, kistje, botervloot, wat je maar voorhanden hebt en passend vind. Je geeft je doosje op een voor jou passend moment aan jouw ontvanger. Wil je graag een doosje maken, maar weet je niet voor wie? Stuur dan een berichtje naar abelseiland@gmail.com.

Voor meer informatie en instructiefilmpje: kijk op de website www.judithabels.nl/vught. Resultaten kunnen gedeeld worden op Instagram #doosjes_van_geluk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in