Home Corona Kijken naar mogelijkheden bij dementie ..

Kijken naar mogelijkheden bij dementie ..

Op woensdag 9 september vindt het Geheugencafé Vught plaats in Woonzorgcentrum Theresia, Molenrijnselaan 48 in Vught. Aanvang 19.30 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 19.00 uur.

In een zorgklimaat waarin ernaar gestreefd wordt mensen met bijvoorbeeld Alzheimer of een andere vorm van dementie zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen, ontstaan er grote uitdagingen voor familie en andere betrokkenen. Ook wanneer iemand met dementie uiteindelijk in een zorginstelling terechtkomt wordt er veel gevraagd van de professionals die daar werken.

Spreker van de avond is Francien van de Ven, sinds 2011 werkzaam bij een zorgboerderij in Mariahout, Ouderenlandgoed Grootenhout, waar ongeveer 30 mensen met een vorm van dementie wonen. In 2013 besloot Francien een opleiding tot referentiepersoon dementie te volgen en in 2015 mocht Francien zich als gespreksleider tijdens dialoogbijeenkomsten verbinden aan het project ‘vrijheid en veiligheid bij dementie’.

Vooral dit laatste is heel waardevol, aangezien zij dit een heel goede manier vindt om mensen na te laten denken over hoe het anders kan in de zorg voor mensen met dementie. Naar haar mening moeten we meer luisteren naar elkaar en proberen dingen daar waar nodig anders te doen. Ieder mens is uniek, dit geldt ook zeker voor mensen met dementie; een standaardoplossing hoeft niet altijd te passen!
Francien is schrijfster van de boeken ‘dementie in beeld’ en ‘Hoe dan?’

De toegang is gratis. Omdat er vanwege de corona-omstandigheden slechts 40 plaatsen beschikbaar zijn is deelname alleen mogelijk na aanmelding per email via geheugencafevught@gmail.com.  

Seniorenbus: mensen die vervoerd willen worden, kunnen zich melden tot uiterlijk 2 september bij de Seniorenbus. Telefoonnummer 073 – 7113191 of per e-mail seniorenbusvught@gmail.com. Vanwege de Corona gelden er wel enkele bijzondere maatregelen. Niet meer dan dan 3 passagiers in de bus, een mondkapje is verplicht, geen klachten, zelfstandig kunnen in- en uitstappen en de gebruikelijke hygiënemaatregelen.


Het Geheugencafé Vught is één van de activiteiten van het Dementienetwerk Vught en wordt georganiseerd door een werkgroep met vertegenwoordigers van Vughterstede, Huis73 Bibliotheek Vught, Ouderen Samen en ABZ.

Het Geheugencafé Vught wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Vught.

Om alvast te noteren:
De volgende bijeenkomsten van het Geheugencafé Vught worden gehouden op:

  • woensdag 14 oktober bij WZC Elisabeth
  • woensdag 18 november bij WZC Theresia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in