Home Corona Jeugdagent in Coronatijd

Jeugdagent in Coronatijd

Gemeente Vught heeft twee jeugdagenten, Thom en Edith. Een jeugdagent houdt zich bezig met jongeren tussen de 12 en 18 jaar en jongvolwassenen tot 23 jaar. De coronamaatregelen hebben ook gevolgen voor hun politiewerk. Hoe gaan zij daar mee om? Thom en Edith geven antwoord. Welke corona maatregelen zijn er bij de politie genomen? We houden ons, ook bij de politie, zoveel mogelijk aan de landelijke corona richtlijnen. We ontsmetten ons werkmateriaal en dragen mondmaskers in openbare ruimten. Daarnaast overleggen we zoveel mogelijk digitaal, via een beeldverbinding. Wat zijn de gevolgen van deze maatregelen voor de dagelijkse werkzaamheden? Sinds het coronavirus onder ons is, zien we een verschuiving naar vormen van digitale criminaliteit. Denk aan phishing of de bekende ‘mam, dit is mijn nieuwe nummer’ Whatsapp fraude. Ook boeven werken blijkbaar liever veilig vanuit thuis. Hoe waarborg je de veiligheid van jezelf en van de jongeren? Onze 112 centralisten stellen aan alle melders vragen over hun gezondheid. Deze informatie zetten zij rechtstreeks door naar de surveillancewagens. We zijn hier dus actief mee bezig. We houden ons aan de corona richtlijnen, zoals 1,5 meter afstand houden. Maar eenmaal ter plaatse kan het in het heetst van de strijd natuurlijk toch gebeuren dat we dichter bij mensen moeten komen dan ons lief is. Dat blijft een beetje het risico van het vak.
Hoe staat de jeugd in de gemeente Vught t.o.v. de landelijke coronamaatregelen? Over het algemeen zijn wij trots op de jongeren in Vught. Enkele uitzonderingen daargelaten, passen zij zich goed aan. Op aanspreken reageren ze begripvol. We denken dat iedereen er inmiddels goed van bewust is wat de risico’s van het virus zijn. Hoe ga je om met negatief gedrag van jongeren t.o.v. de coronamaatregelen? Jongens en meiden, het is even wat het is. Laten we samen het groter geheel in gedachten houden. Als iedereen nu zijn best doet om het virus te beheersen, kunnen we hopelijk volgend jaar weer genieten van Jeugd Aktief, een middag op het terras of een avondje aan de IJzeren Man.
Heb je nog tips en trics voor jongeren? Bij Jongerencentrum Elzenburg kun je terecht voor leuke activiteiten. Via Jongerenwerk Vught kun je bovendien deelnemen aan een pittige online escaperoom. Kijk eens op hun Facebook of Instagram pagina of neem voor deelname contact op met jongerenwerker Patriek van de Sanden, bereikbaar via 06 46 76 81 12.
Thom is te volgen via Jeugdagent_Thom @Instagram en Edith kun je mailen via Edith.Vermelis@politie.nl. Ze zijn beiden ook te bereiken via de jongerenwerker in Vught en Haaren of via de wijkagent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in