Home Corona JBZ sluit aantal operatiekamers

JBZ sluit aantal operatiekamers

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) sluit 4 van zijn 14 operatiekamers. Daarnaast worden 2 verpleegafdelingen gesloten. De reden is dat de medewerkers kunnen bijspringen op de speciale corona-afdeling, die dinsdagavond wordt geopend. De eerder gemaakte afspraken bij deze afdelingen zijn afgezegd en worden indien mogelijk verschoven of naar andere ziekenhuizen verwezen.

Bron JBZ:
Het is de afgelopen tijd allemaal sneller gegaan dan verwacht. We hebben van andere ziekenhuizen uit Nederland patiënten overgenomen en in Brabant is het aantal coronapatiënten de afgelopen tijd toegenomen. Met name op onze verpleegafdelingen. Om ruimte te creëren voor de zorg voor deze patiënten vindt er een herschikking plaats in ons ziekenhuis. Helaas hoort daarbij ook dat we voor een aantal patiënten de afspraak hebben moeten afzeggen. Het gaat dan om lichte ingrepen maar dat maakt het voor de mensen die het betreft natuurlijk niet minder vervelend.

Sommige patiënten vragen ons of zij nog naar ons toe kunnen komen. Wij hebben maatregelen genomen zodat u veilig naar ons toe kunt komen. Dankzij alle voorbereidingen zien wij de komende maanden met vertrouwen tegemoet.

We staan bij deze ook even stil bij wat het voor onze medewerkers betekent. Zij hebben het afgelopen half jaar in bijzondere omstandigheden gewerkt en gaan wederom een uitzonderlijke periode tegemoet.

Wat kun jij doen om te zorgen dat het virus zich niet verder kan verspreiden? Blijf thuis als je corona-achtige klachten hebt en houd anderhalve meter afstand. Op die manier draag je er ook aan bij dat wij aan iedereen zorg kunnen blijven bieden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in