Home Corona Impressie van ‘voorleeswedstrijd’ leerlingen Vughtse scholen

Impressie van ‘voorleeswedstrijd’ leerlingen Vughtse scholen

Vrijdag 29 januari, was de studio van NOVO3 het podium van de voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd 2021. Zes leerlingen uit de groepen 7 of 8 van de basisscholen uit Vught, Helvoirt en Cromvoirt streden om de titel Vughtse Voorleeskampioen 2021. De voorleeswedstrijd ging om 10.25 uur van start onder de leiding van een enthousiaste Debby van Gemert van de bibliotheek Huis73 en aan de knoppen Frans van Buuren van Novo3. Cees Ringelberg legde de voorleeswedstrijd vast met prachtige foto’s en filmopname. De video-opname is binnenkort te zien op deze website.

Vrijdagmorgen zaten leerlingen van de deelnemende scholen vanuit hun digitale klas mee te kijken en te luisteren naar hun schoolkampioen. Het was reuze spannend, ook thuis waar ouders en opa’s en oma’s meeluisterden en samen met de kinderen commentaar leverden. Op het moment dat de Vughtse voorleeskampioen 2021 bekend werd gemaakt, vulde het digitale scherm van de school van de winnaar zich met een luid geschreeuw en applaus.

Deelnemende leerlingen:
Eef de Visser – Dr. Landmanschool
Felien van der Well – De Piramide
Veerle Kemps – De Leydraad
Liese Lens – De Lichtstraat
Ewout Scheffer – Het Molenven
Lizz Gelinck – De Springplank

De jury dit jaar bestaande uit Toine van de Ven (wethouder), Heleen Korthals (Plaza Cultura), Jona Lens (voorleeskampioen 2020) en Mae Kemps (deelneemster voorleeswedstrijd 2020) had het moeilijk om een keuze te maken. Heleen Korthals van Plaza Cultura vond de beoordeling een moeilijke taak. Zij was positief verrast door de keuzes van de boeken, de leesstijlen en gaf alle deelnemers een dik compliment. Voor wethouder Toine van de Ven was de keuze ook lastig. “Het is moeilijk te vergelijken. Sommigen lezen heel rustig voor, andere leggen er veel emoties in.” Uiteindelijk viel de keuze op Felien van der Well van de Piramide, die volgens de jury de meeste kans maakt om bij de vervolgwedstrijd hoog te eindigen. Felien was blij en verrast; “heel cool dat ik Vught mag vertegenwoordigen bij de Brabantse kampioenschappen”.
Impressiefoto’s ©Cees Ringelberg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in