Home Corona Gemeente komt verenigingen tegemoet

Gemeente komt verenigingen tegemoet

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de huur, van alle gemeentelijke sportaccommodaties, aan verenigingen kwijt te schelden tijdens een bepaalde periode. Het gaat om de periode waarin het door de corona maatregelen niet mogelijk was om (reguliere) activiteiten van huurders te laten plaatsvinden in een gemeentelijke sportaccommodatie. De huurders moeten wel huur blijven betalen als ze er vrijwillig voor kiezen om hun activiteiten tijdelijk te stoppen. Ook als huurders hun activiteiten niet kunnen uitvoeren vanwege een coronabesmetting of een corona gerelateerd ziekteverschijnsel binnen het team, moet de huur voor een gemeentelijke sportaccommodatie betaald worden. Vanaf 14 oktober 22.00 uur tot minimaal 11 november 22.00 uur scheldt de gemeente de huur kwijt. Deze periode kan verlengd worden, afhankelijk van maatregelen die na 11 november volgen.

Sportaccommodaties
Bovenstaand besluit geldt voor alle gemeentelijke sportaccommodaties. Dus: huurt u op dit moment een gemeentelijke sportaccommodatie, kunt u hier nu geen gebruik van maken door de corona maatregelen van het Rijk, en wilt u in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) kwijtschelding van de huur? Neem dan contact op met de gemeente Vught via a.van.wijk@vught.nl, onderwerp ‘Kwijtschelding huur sportaccommodatie’. Geef in uw mail duidelijk aan om welke accommodatie en welke momenten het gaat. Wij nemen dan contact met u op.

Oproep gemeente
Ook roepen we andere verhuurders van sportaccommodaties op om het voorbeeld van de gemeente te volgen. Dus mocht een vereniging, stichting of groep mensen door de corona maatregelen geen gebruik meer mogen maken van uw accommodatie, bekijk dan of het mogelijk is om tijdelijk de huur (gedeeltelijk) kwijt te schelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in