Home Corona Bericht van de burgemeester van Vught over Coronavirus

Bericht van de burgemeester van Vught over Coronavirus

Vught, 15 mrt 2020

Aan de inwoners van Vught en Cromvoirt,

Zoals u ongetwijfeld weet, zijn er vanmiddag nadere, ingrijpende maatregelen genomen om de kans op besmetting door het Coronavirus zo klein mogelijk te houden. Eén van de maatregelen houdt in, dat sinds vanmiddag 18.00 uur alle cafés, restaurants, bars, coffeeshops, zwembaden, sportverenigingen en sportscholen hun deuren moesten sluiten. Een andere maatregel heeft tot gevolg, dat vanaf maandag 16 maart de scholen sluiten. De maatregelen duren tot en met maandag 6 april.

Roderick van de Mortel, burgemeester van Vught

Ik kan me voorstellen, dat u overvallen bent door de besluiten en dat u vragen hierover hebt. Op dit moment is nog niet alles over de uitwerking van de maatregelen bekend, maar meer informatie volgt zo snel mogelijk. Volgt u daarom goed het nieuws en de mediakanalen van de overheid en RIVM.

Sommige scholen zijn zelf al actief bezig, om ouders en leerlingen te benaderen. Dat gaat over zaken als lessen volgen op afstand en het open blijven van de scholen voor kinderen van ouders, die in vitale beroepen werken.

Voor de horeca brengt de verplichte sluiting van ondernemingen duidelijkheid voor ondernemers en bezoekers. Gelijktijdig treft het deze – en veel andere – ondernemers in hun zaken doen. Zij hebben onze sympathie, maar ik ben ervan overtuigd, dat de ondernemers begrip hebben voor de ernst van de situatie en de noodzaak van de onfortuinlijke sluiting. Gelukkig treft de rijksoverheid voorzieningen voor ondersteuning en verlichting. Waar we dat kunnen, ondersteunen en helpen we. Daarnaast pleiten we bij de rijksoverheid voor een goede oplossing.

Zoals u allemaal begrijpt, moet de gemeente toezien op het naleven van de maatregelen. Dat gaan we ook doen, maar in goed overleg met de politie en de horeca geven we dit vorm. Want er doen zich onvoorziene situaties voor, die om een oplossing vragen. Bovendien is nog niet alles bekend. Ook hier volgt meer informatie over.

Ik kan me ook voorstellen, dat al deze maatregelen forse gevolgen hebben voor u en de mensen om u heen. Misschien maakt u zich zorgen. Toch is het belangrijk, dat we alle maatregelen zo goed mogelijk naleven, de rust bewaren en ons gezond verstand blijven gebruiken. Het gaat tenslotte om onze gezondheid en die van onze medemensen. Daar doen we het voor. Let op uzelf, let op de ander en help elkaar waar dat nodig is. Dan gaan we samen en eensgezind deze uitdaging aan.
Ik dank u hartelijk voor uw medewerking en begrip.

R.J. van de Mortel,
Burgemeester.

Informatie: op www.vught.nl vindt u alle bekende informatie over de maatregelen tot bestrijding van het coronavirus en verwijzingen naar andere informatieve websites. Nieuwe informatie voegen we regelmatig toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in