Home Columns Vertrouwen

Vertrouwen

Theo Vorstenbosch

“Het komt te voet en het gaat te paard.” Er zijn wel duizenden tegeltjes wijsheden over vertrouwen. Er zijn verschillende definities voor deze deugd. Maar het gaat eigenlijk steeds over geloven in de eerlijkheid en oprechtheid van de ander. We moeten erop kunnen rekenen. Steeds vaker is vertrouwen in het nieuws. Dat komt echter door het ontbreken ervan. In plaats daarvan is er veel wantrouwen. Met wantrouwen loopt onze maatschappij vast en is er geen leefbare gemeenschap. Vertrouwen is onontbeerlijk.

We zagen afgelopen week de inauguratie van Joe Biden. Hij moet het vertrouwen weten te winnen van alle Amerikanen en heel de wereld om de problemen van het land te lijf te gaan. Een van die problemen is de cultuur van geen vertrouwen. In de strijd om de macht werd er heel veel gebruik gemaakt van nepnieuws en het verspreiden van onwaarheden. Wantrouwen regeert en dat is funest. Herstel van vertrouwen in elkaar is de redding voor de samenleving in de VS. Dat komt echter niet vanzelf, daar moet heel hard voor gewerkt worden.

Ongeveer tegelijkertijd werd het voornemen voor een avondklok en strengere maatregelen om de coronacrisis het hoofd te bieden afgekondigd. Het kabinet vraagt om vertrouwen in de wetenschap, in het OMT en in de besluiten van de politiek. Zij hebben het beste voor met het land en de Nederlanders.

Afgelopen week legde ook de nieuwe coalitie van Vught een akkoord voor. Zij hebben heel veel goeds voor Cromvorit, Helvoirt en Vught in petto. Dat hebben ze beloofd bij de gemeenteraadsverkiezingen. Daar moeten we op vertrouwen.

Dat vertrouwen en met namen in de overheden is broos, want vertrouwen moet je verdienen, daar moet je voor werken. Dat betekent eerlijkheid en openheid. Er zijn jammer genoeg dossiers die niet getuigen van wederzijds vertrouwen. De overheid vertrouwt haar burgers niet en de burgers vertrouwen hun overheden niet met alle gevolgen van dien.

Vertrouwen is de onzichtbare, maar zeker voelbare, WD40 van iedere samenleving. Het is basis van echt samenwerken. Het wordt vaak gezien als de “zachte kant” van een organisatie en wordt dan niet op haar waarde geschat. Pas als vertrouwen ook gekapitaliseerd wordt, oftewel als het iets opbrengt heeft het meer kans. Tenminste dat vindt Stephen Covey in zijn boek “Speed of trust”. Hij staaft die bewering met het verhaal van een hotdogverkoper voor Madison Square Garden. Na iedere wedstrijd of evenement is er een stormloop op zijn standje. Hij verliest heel veel tijd met afrekenen. Hij lost het op door er een bakje neer te zetten waar de klanten het geld in moeten gooien nadat ze hun hamburger gekregen hebben. Wat blijkt. Hij verkoopt meer hamburgers en hij krijgt meer fooi Kwestie van vertrouwen. Helaas lijkt het erop dat ook veel organisaties en overheden ook denken dat wantrouwen geld oplevert. Ik hoop dat we samen het tegendeel kunnen bewijzen. Dat vertrouwen in elkaar uiteindelijk meer oplevert en zelfs corona verslaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in