Home Columns Verlanglijstjes

Verlanglijstjes

   

Theo Vorstenbosch

In Helvoirt en Cromvoirt kwam de Sint ze persoonlijk ophalen. Voor Vught lukte dat helaas niet. In de beide Voirten werden de kinderen ondanks de coronatijd toch verrast door de komst van de Sint. Wat was het weer een feest voor de kinderen. Met glinsterende oogjes leverden zij hun tekeningen, knutselwerkjes en verlanglijstjes in. Natuurlijk beloofden ze allemaal lief te zijn en naast mooie tekeningen ook wat worteltjes in de schoen te doen. Een garantie dat er toch wel wat van het verlanglijstje in hun schoen terecht zou komen. Voor wat hoort wat. Geloof het maar, de Sint zal heel wat van de wensen op de lijstjes in vervulling doen gaan. Op 5 december weten we wat.

En als er niets in je schoen zit, brengt de Kerstman het wel op 25 december.

Een paar weken eerder konden we ook allemaal onze verlanglijstjes inleveren. Mensen in het rood, groen, rood/groen en oranje kwamen langs de deuren en we mochten allemaal onze wensen kenbaar maken. Zij hadden ook allemaal voorbeeld verlanglijstjes gemaakt. In de bijschriften werd af en toe een zwarte piet uitgedeeld en dat kan in deze tijd natuurlijk niet. Om onze wensen verwezenlijkt te zien hoefden we geen tekeningen te maken of wortels in onze schoen te doen. We hoefden alleen maar te gaan stemmen. Er stond van alles op die verlanglijstjes. Veilige wegen, nieuwe schoollokalen, veel sociale woningbouw, aandacht voor duurzaamheid, heel veel bomen, van alles m.b.t. de N65 enz. Ik heb gestemd. Helaas zag ik dat er wel heel veel mensen dat niet gedaan hadden. Nu ben ik wel heel benieuwd wanneer we onze schoen uit kunnen halen en wat we erin vinden. Heeft de Sint wel geld genoeg om dat allemaal te bekostigen of vraagt hij achteraf wat in zijn schoen? Uit de verhalen weten we dat Sint-Nicolaas wel wat goud achter de hand had, maar hebben de rood-groenen, de roden, de groenen en de oranjen nog wat in kas? Misschien moeten we bijpassen omdat de goudklomp in een diepe put verdwenen is. Komende jaren weten we meer en hopelijk komt er toch heel veel van ons verlanglijstjes uit zonder dat we alsnog tekeningen in moeten leveren of wortels in onze schoen moeten doen.

Ook Rutte heeft een verlanglijstje, een verlanglijstje voor ons allemaal. Zo snel mogelijk COVID-19 onder de knie krijgen, staat bovenaan het lijstje. Hij krijgt echter allerlei verlanglijstjes en het vervelende is dat niet alle verlanglijstjes tegelijkertijd ingewilligd kunnen worden. We weten wel wat we in onze schoen moeten doen om onze wens uit te laten komen. Geen tekeningen, geen worteltjes, maar ons gewoon strikt houden aan alle maatregelen, hoe pijnlijk die ook zijn. Helaas zien we dat sommige mensen alleen rotte appels in hun schoen doen. Dat is jammer, want dan weet je zeker dat je wensen niet uit zullen komen en die van anderen ook niet.

Ik weet dat er hulpsinten zijn, die kunnen helpen de verlanglijstjes af te vinken, maar toch wou dat ik gewoon nog in Sinterklaas kon geloven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in