Home Columns Mensen tellen

Mensen tellen

Marie

Als mijn deurbel rinkelt, sla ik aan het tellen. Hoeveel mensen heb ik vandaag binnen gehad? Zit ik al aan de toegestane vier? En hoe zat het ook alweer; tellen kleinkinderen ook mee?

Ik wil een broodje kopen. Voordat ik de bakkerswinkel binnenstap, tel ik de mensen die binnen zijn. Kan ik er nog bij?

Ik ben niet de enige die telt. Ook instellingen en instanties tellen. De mensen die op de IC’s liggen, worden geteld. Het RIVM telt de mensen die positief uit de Coronatest komen, de mensen die genezen zijn van het virus en de mensen die eraan sterven.

In het internationale nieuws ook veel getel. Trump hield een rally in Arizona. Er waren ruim vijftigduizend mensen aanwezig. Op Samos zijn vier mensen levend onder de puinhopen van de aardbeving vandaan gehaald. In China krijgt een echtpaar gemiddeld ruim een enkel kind. Dat is te weinig om de miljoenen (ook geteld) ouderen op termijn te onderhouden.

En zo kan ik eindeloos verder vertellen.

Op 1 november jl. telde Vught tien mensen met een Coronabesmetting. Een paar weken geleden ben ik ook meegeteld. Een positieve Coronatest, zeer milde klachten, veertien dagen in quarantaine. Veertien dagen lang nul mensen geteld. De deurbel rinkelde niet. Maar de telefoon wel. Mijn telefoon bliepte het ene appje na het andere: hoe is het met je, heb je boodschappen nodig, wil je een pan soep, heb je koorts, geniet je wel van de stilte? En een appje vol emoticons voor ‘liefe ooma’ van mijn kleinkind.

Mensen tellen, stuk voor stuk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in