Home Columns JEUK

JEUK

Marie

Ik heb sinds kort een hekel aan het woord ‘samen’. De kreet ‘hou vol’ kan ik ook niet meer horen.

Dat komt door Corona.

Natuurlijk, het is een crisis van ongekende, rampzalige omvang. Er hangt een deken van angst en verdriet over de wereld. Er is eenzaamheid en huidhonger door social distancing. Ik weet het, u weet het.

Maar neem me even niet kwalijk, er is ook veel gemiep en gemeier over dat we er samen wel uitkomen, over samen de schouders eronder, over samen voor iedereen. Dan denk ik: wat nou ‘samen’? Oké, we glimlachen vriendelijk naar elkaar bij het anderhalvemeter-ballet in de supermarkt. Dat waardeer ik. Echt! Maar ieder moet het toch in zichzelf zien te klaren uiteindelijk. Dus blijf uit elkaars buurt, minstens anderhalve meter.

En dan Mark Rutte met zijn ‘hou vol’. Hij meent het goed, en misschien doet hij het ook wel goed. Maar met dat ‘hou vol’ maakt hij het alleen maar erger. We hebben hier in Vught allemaal een dak boven ons hoofd, er komt warm en koud water uit de kraan, er is zeep en genoeg te eten. De volgende obesitasgroep is in de maak. We kunnen appen, Facetimen, Skypen. Onze internetverbindingen kunnen dat aan. Hou op zeg, we leven en elke dag is er een. Hou vol. Ik kan het niet meer horen.

Wat ik ook niet meer kan horen zijn al die Corona-geïnspireerde liedjes van BN-ers op zoek naar een moment of fame. Dries Roelvink voorop. Stop daarmee, mensen. Niet meer doen! Hoeft niet.

Ik krijg er jeuk van, ontzettende jeuk. Dan is een mopperige column schrijven een ideale manier van krabben.

2 REACTIES

  1. Ha, eindelijk een echte columniste. Een column mag jeuken. Krabben is dan erg lekker. Zelf word ik krabbig van al die opa- en omaverhalen in de media. Is er niks anders?

  2. Ik krijg jeuk van al die engelse uitdrukkingen, die met groe regelmaat gebruikt worden. Wat is er mis met “zomeruitverkoop” waarom “summer sale”? Bij de Boerenbond lees ik “social distance”. Waarom ? Onze WCbril was defect. Een bevriende loodgieter monteerde bij ons een nieuwe Slow down.bril. ongelooflijk toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in