Home Bestuur & politiek Yvonne Vos (CDA) kandidaat voor wethouderschap

Yvonne Vos (CDA) kandidaat voor wethouderschap

Yvonne Vos, CDA-fractievoorzitter in de afgelopen bestuursperiode, is kandidaat voor het wethouderschap. Dat zei Vos zaterdag 2 januari in Blikveld van NOVO3.

Yvonne Vos, verrassend op de derde plek van de CDA-kandidatenlijst bij de verkiezingen op 18 november, zegt daarvoor zelf te hebben gekozen. “Het raadswerk heeft mij de afgelopen tweeënhalf jaar veel tijd en energie gekost. Ik heb met mijn partij de afspraak gemaakt dat ik alleen nog de raad in wil als we tenminste drie zetels halen. Ook vind ik dat Helvoirt extra aandacht nodig heeft. Dus bij die eerste drie moest ook iemand uit Helvoirt staan.”  

De fractievoorzitter zegt een zware raadsperiode te hebben afgesloten. Vos: “Ik was de afgelopen tweeënhalf jaar teveel bezig met stukken en raadsvoorstellen. Ik ben nauwelijks toegekomen aan waarvoor je bent gekozen als volksvertegenwoordiger: met mensen praten, in de wijken, in de buurten, wat er leeft, wat er speelt en wat ik voor hen kan betekenen. Vandaar dat ik aan de vertrouwenscommissie van het CDA heb laten weten alleen de raad in te gaan bij tenminste drie zetels.”  

Wethouderschap
Het CDA is met PvdA/GL, VVD en D66 op 12 december begonnen aan de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie. Vos is voor haar partij een van de kandidaten voor het wethouderschap. “Ja, dat is een optie. Ik ben de politiek ingegaan om dingen te veranderen. En als wethouder kun je meer veranderen dan dat je alleen in de raad zit. Dan zit je ook echt aan de knoppen. Dan kun je ook meer doen aan transparantie en niet alleen op het eind verwijzen naar een juridisch traject, maar vooraf”, verwijst Vos subtiel naar de meningsverschillen die er vanuit de oppositie de voorbije bestuursperiode waren met het college van B&W.

Yvonne Vos geeft aan dat een mogelijk wethouderschap, als de vier partijen tot een akkoord komen, ook afhangt van de verdeling van portefeuilles. Yvonne Vos heeft beroepshalve ervaring in de ruimtelijke ordening en volkshuisvesting. Momenteel is zij projectleider verkeer bij de gemeente Heusden. “Maar ik heb ook veel betrokkenheid bij het sociale domein.”

Dieptepunt
Dieptepunt in de afgelopen bestuursperiode vindt Yvonne Vos de raadsvergadering over de N65 op 14 mei. “Die staat in mijn geheugen gegrift. Dat er zonder argumenten op alle amendementen en moties die door de oppositie werden ingediend nee werd gezegd. Zonder argumenten. En dat is waar ik moeite mee heb. Dat iemand een andere mening heeft, een andere koers vaart, vind ik prima, maar ik wil wel argumenten horen.”

Beluister hieronder het interview 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in