Home Bestuur & politiek Woning Isabellaveld roept vragen op

Woning Isabellaveld roept vragen op

De fractie van PvdA/GL heeft met verbazing kennis genomen van de verkoopprijs van een woning voor € 545.000 k.k. in het project ‘De Hagen’ gesitueerd op het Isabellaveld en heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W. De fractie is van mening dat het project De Hagen juist bedoeld was om betaalbare en middeldure woningen toe te voegen aan de Vughtse woningmarkt.
De gemeenteraad heeft op 6 juni 2019 nieuwe regels vastgesteld over een eerlijkere verdeling van nieuwbouw. De fractie vindt het niet kunnen om deze regels toe te passen op bouwprojecten waarvan de contracten al voor deze datum getekend zijn en verwijzen naar de projecten Isabellaveld en/of Schoonveld. De fractie heeft daarom het college verzocht antwoord te geven op de vraag of de woning die voor bijna 5,5 ton te koop wordt aangeboden een zogenaamde middeldure woning is en vraagt zich af waar het verschil van ruim 1 ton in kan zitten, want afgesproken was dat woningen maximaal 4 ton zouden kosten met een eventueel meerwerkpakket van € 36.500. Daarnaast vraagt de fractie zich af of deze verkoop de eerste verkoop (v.o.n.) is en of dit voordeel dan naar de ontwikkelaar/makelaar gaat of de 1e bewoner deze woning nu verkoopt.
De fractie wil ook weten of het anti-speculatiebeding alleen van toepassing is op betaalbare koopwoningen voor het project Isabellaveld omdat hier de contracten al eerder waren gesloten. Zij zouden graag zien om het antispeculatiebeding ook van toepassing te verklaren op alle nieuwe middeldure koopwoningen. Tenslotte verzoekt de fractie het college een overzicht te geven van alle woningbouwprojecten die vanaf 2018 zijn opgeleverd of nog lopen, met daarbij de contractuele eisen die aangegaan zijn voor 6 juni 2019.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in