Home Bestuur & politiek Weinig vernieuwing op kandidaten lijst D’66

Weinig vernieuwing op kandidaten lijst D’66

Op de kandidatenlijst van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen op 18 november staan geen nieuwe kandidaten op verkiesbare plaatsen. Dat maakte Dianne Schellekens zaterdag bekend in Blikveld van NOVO3.

Op de bovenste plaatsen is er nog weinig vernieuwing op de kandidatenlijst. Lijsttrekker is Fons Potters, Dianne Schellekens staat tweede op de lijst. Dion Meuwissen op de derde plek, Joris Vrensen op vier. Deze vier kandidaten stonden ook al in 2018 op de lijst.
Nieuweling op 5 is wel Willem Jan de Graaff, voormalig burgervaojer Dommelbaorsendurp.

Uit Helvoirt, dat vanaf 1 januari bij Vught hoort, staan vijf inwoners op niet-verkiesbare plekken. Marcel Kloprogge is het hoogst genoteerd maar wil niet in de gemeenteraad. Uit Cromvoirt komen drie inwoners op onverkiesbare plekken. Alle kandidaten uit beide dorpen kiezen ervoor om niet in de gemeenteraad plaats te nemen maar wel op de lijst te staan.

Participatie
D66 wil dat de gemeente Vught nieuw beleid maakt over participatie van inwoners. De partij wil dat inwoners in een eerder stadium bij allerlei ontwikkelingen in de gemeente worden betrokken, zoals bij woningbouwprojecten of verkeersingrepen. “We moeten mensen meer de ruimte geven om hun ideeën mee te geven”, zegt Schellekens. “Je moet niet verrast worden dat mensen aan het eind van de procedure heel moeilijk gaan doen over bepaalde items. Dat kan echt veel beter. We zijn daar nu ontzettend ouderwets in.” Schellekens erkent dat bij vroegtijdige participatie bijna de hele organisatie van de gemeente op de schop moet.

Woningbouw
D66 sluit zich aan bij de VVD als het gaat over sociale woningbouw in Vught. Mark du Maine (VVD) zei donderdag 10 september in de commissie dat 3.000 sociale woningen in Vught (het huidige aantal) ruim voldoende is. D66 wil dat het accent komt te liggen op middeldure woningen (koopprijs van meer dan 250.000 euro). Bij het plan De Braacken had voor een mix van woningen gekozen moeten worden, vindt Schellekens, waaronder appartementen, voor ouderen en jongeren. Nu komen er op de plek van het voormalige zorgcentrum 30 villa’s van zeven tot acht ton.

Dianne Schellekens zei verder dat D66 in Vught 20 procent meer leden heeft gekregen sinds bekend is dat Sigrid Kaag partijleider is bij de Tweede Kamer verkiezingen voor deze partij.

De leden van D66 stellen 23 september aanstaande het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst definitief vast.  

Presentatie Erik Overman en Peter Corvers.
Techniek Ralph van Dongen.

Beluister hier het interview met Dianne Schellekens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in