Vervolg ‘Wat wil de raad met de nieuwe omroep (1)’
*Joris Vrensen (PLV) wilde weten waar een professionele kracht aan moet voldoen. Ook wilde hij weten wat het kostenplaatje is van een live-uitzending. Wouter Schreuder: het bestuur en het PBO stellen kaders vast over een mogelijk dienstverband en wat de competenties van een vaste kracht moeten zijn. Verder zijn de kosten van een live uitzending niet heel specifiek te maken als je de situatie niet kent wat het doel is van de uitzending.
*Albert Verlinde (VVD) wilde graag weten in hoeverre andere inkomsten – reclame inkomsten en samenwerking met andere instanties en subsidie vanuit de provincie – mogelijk zouden kunnen zijn.
*Ton van de Vossen (PvdA/GL) vroeg naar waarborgen zodat herhaling van Avulo-problemen uitgesloten is. Martijn van Engelen meldde dat deze in de besturen van de NOVO3 en VOS zijn gewaarborgd. Bestuursleden van VOS zitten in het dagelijks bestuur van NOVO3 en andersom.
*Dianne Schellekens (D66) gaf nog mee om als lokale omroep een samenwerking van een streekomroep moet bezien in verband met eventuele tv-uitzendingen. Daarnaast gaf zij mee om het Maurick College te benaderen als een eventuele kweekvijver van nieuw talent.
Wouter Schreuder gaf aan dat ideeën al bestaan om dat te gaan doen.
*Jos den Otter (GB) vroeg of een crowdfunding actie iets zou zijn.
*Dani Smith (SP) vroeg zich af of er een samenwerking met Sint Michielsgestel mogelijk zou zijn. Wouter Schreuder gaf aan dat dit geen wens van de raad was. Een tussentijdse evaluatie is volgens Schreuder een goed idee maar zei tegelijkertijd dat de omroep niet politiek gestuurd mag worden.
*Bregje Peijnenburg (GB) opperde om bij extra inkomsten uit reclames eventuele gelden terug te storten naar de gemeente. Wouter Schreuder antwoordde, dat dat mogelijk is mocht daar sprake van zijn. Maar het moet wel interessant zijn voor de omroep om dan gelden binnen te halen.
Wethouder Van de Ven gaat na welk bedrag per inwoner wettelijk verstrekt wordt 1,47 of 1,39 euro.