Home Bestuur & politiek VVD: DePetrus moet zelf op zoek naar meer inkomsten

VVD: DePetrus moet zelf op zoek naar meer inkomsten

De gebruikers van DePetrus moeten zelf zoeken naar extra inkomsten om de financiële problemen op te lossen. “Dan hoeft er niet direct naar de gemeente gekeken te worden voor extra geld”, zegt Mark du Maine (VVD) zaterdag in Blikveld van NOVO3.

De Stichting Ontmoetingscentrum DePetrus heeft de gemeente verhoging gevraagd van de jaarlijkse subsidie met 35.000 euro. Nu ontvangt DePetrus 100.000 euro per jaar van de gemeente. De gedwongen sluiting vanwege corona en oplopende energie- en schoonmaakkosten leiden tot financiële problemen, schrijft het bestuur aan het college van B&W.

Du Maine verwijst naar de 350.000 bezoekers die DePetrus tot nu heeft ontvangen. “Dat zijn er 4.400 per week, een gigantisch succes”, zegt Du Maine. DePetrus vraagt 700 euro per week extra subsidie, dat is 16 cent per bezoeker rekent Du Maine voor. Volgens de fractievoorzitter moet dat terug te verdienen zijn op de bezoekers. “De rondleiding in DePetrus kost nu 6.50 euro, maak daar 7 euro van.” Ook pleit hij voor verhoging van het cursusgeld van Anders Bezig Zijn, een van de gebruikers van het ontmoetingscentrum. “Verhoog dat met 40 cent per cursus, bij 25 cursussen krijg je dan vijf euro meer binnen”, noemt hij als voorbeeld. Du Maine stelt ook voor een Stichting Vrienden van de Petrus op te richten als mogelijkheid voor extra inkomsten.

De VVD’er zegt desgevraagd ambitie te hebben voor het lijsttrekkerschap bij de verkiezingen van november. Op de vraag of hij eventueel het wethouderschap nastreeft, antwoordt hij. “Als ik ooit wethouder zou kunnen worden dan zou ik daar geen nee tegen zeggen.” 

Presentatie Berry van de Water, techniek Ralph van Dongen.
Beluister hieronder het interview met Mark du Maine.

Interview Mark du Maine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in