Home Bestuur & politiek Vughtse gevels brandveilig

Vughtse gevels brandveilig

Op 17 juni 2017 vond een brand plaats in de Londense Grenfell woontoren, waarbij tientallen bewoners om het leven zijn gekomen. De brand kon zich snel uitbreiden langs de gevel.

Naar aanleiding van deze brand werd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken eind 2018 een brief naar de gemeenten gestuurd met het verzoek risicovolle gebouwen te inventariseren, er op toe te zien dat eigenaren van deze gebouwen onderzoek naar brandveiligheid van de gevels uitvoerden en waar nodig maatregelen zouden treffen, zodat werd voldaan aan de eisen van het Bouwbesluit.
In de Vughtse gemeenteraad werden ook vragen gesteld over de brandveiligheid van de gevels van risicovolle objecten binnen onze gemeente. De gemeente Vught heeft in samenwerking met de Brandweer Brabant Noord het onderzoek uitgevoerd. Alle potentieel in aanmerking komende gebouwen zijn onderzocht en er zijn in Vught geen gevaarlijke objecten aan het licht gekomen en zijn noodzakelijk maatregelen met betrekking tot de brandveiligheid van gevels achterwege gebleven. Dit betrof o.a. Eickendonk aan de Taalstraat en de drie flats in de Baarzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in