Home Bestuur & politiek Vught wordt toegankelijker voor mensen met een beperking

Vught wordt toegankelijker voor mensen met een beperking

Op 12 september 2019 heeft de gemeenteraad de Lokale Inclusie Agenda 2019-2021 vastgesteld. Deze agenda is de lokale uitwerking van het VN-verdrag voor de Rechten van personen met een beperking.
Veel is in gang gezet, zowel door de gemeente als door andere betrokken partijen. De Lokale Inclusie Agenda omvat veel verschillende activiteiten en onderwerpen. Er zijn in de afgelopen maanden al de nodige activiteiten afgerond dan wel in gang gezet. Zo is de toegankelijkheid van vier gemeentelijke gebouwen (gemeentekantoor, raadhuis, BOR en Martinihal) getoetst. Er is een onderzoek gestart ‘waar kan ik naar de wc’ inclusief de toegankelijkheid daarvan, wijkpunten worden verder toegankelijk gemaakt, braille menukaarten in de horeca worden ontworpen, overheden zijn verplicht hun digitale toegankelijkheid aan te bieden.
In de Woonvisie 2020 wordt de toegankelijkheid voor mensen met een beperking ook opgenomen. Daarnaast is reeds in 2019 uitgebreid aandacht besteed aan de ‘Week van de toegankelijkheid’. Om de doelen te bereiken wordt intensief samengewerkt met Toegankelijk Vught, Ouderen Samen en Welzijn Vught.
Vanwege de Corona maatregelen zijn vertragingen opgelopen in de uitvoering van bepaalde projecten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in