Home Bestuur & politiek Vught voldoet aan huisvesting statushouders

Vught voldoet aan huisvesting statushouders

Op 3 september 2019 was via een raadinformatiebrief bekend geworden dat Vught toen achterstand in de taakstelling huisvesting statushouders kende.
De gemeente stond vanaf de eerste helft 2017 onder actief toezicht van de provincie, vanwege het niet tijdig realiseren van de wettelijke taakstelling. De taakstelling voor het tweede half jaar van 2019 bedroeg 9 te huisvesten statushouders. Daarnaast was uit eerdere perioden een achterstand van 17 statushouders ontstaan.
Om de volledige taakstelling te realiseren, heeft Vught maatregelen getroffen. Er zijn statushouders gehuisvest in bestaande gemeentelijke gebouwen en in de woningen van woonstichting Charlotte van Beuningen.
De deadline van 1 juli 2019 werd opgeschort omdat het COA te weinig personen had kunnen koppelen aan Vught. Op 18 februari 2020 heeft de gemeente van de provincie het toezichtoordeel voor de huisvesting van statushouders voor de 2e helft van 2019 ontvangen. In de tweede helft van 2019 zijn 21 statushouders gehuisvest. Daarnaast is inmiddels aan 5 statushouders een woning toegekend die zij binnenkort betrekken.
Vught heeft hiermee aan haar taakstelling voldaan en is er geen sprake meer van achterstanden en is hiermee per 27 februari 2020 het actieve toezicht beëindigd.
Voor het eerste halfjaar van 2020 is de taakstelling van Vught vastgesteld op 9 statushouders.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in