Home Bestuur & politiek Vught kiest voor een situationeel grondbeleid 2

Vught kiest voor een situationeel grondbeleid 2

Tijdens de discussie die afgelopen donderdag in de commissie werd gevoerd ging het voornamelijk om de vraag wanneer tot invoering over te gaan.

VVD was voorstander om deze actualisatie gelijk in te laten gaan.

CDA was daar geen voorstander van, gezien de werkzaamheden die het ambtelijk apparaat heeft met de samenvoeging met Helvoirt alsmede met de invoering van de Omgevingswet.

PvdA/GL was het eens om situationeel grondbeleid te gaan voeren maar vroeg zich hardop af wat er mis zou gaan als er gewacht zou worden op de aansluiting met Helvoirt. Zij waren van mening dat het grondbeleid een randvoorwaarde is om een ruimtelijke indeling te krijgen.

D66 was van mening dat zij nu nog geen keuze kon maken en wilde wachten tot de samenvoeging met Helvoirt. Zij vonden het huidige grondbeleid van Haaren beter en transparanter.

Gemeentebelangen volgde het college en was op basis van argumenten voor een situationeel grondbeleid.

SP was voorstander van het wachten met de wijziging tot de samenvoeging van Helvoirt was gerealiseerd. Zij vroeg zich wel af waarom het allemaal zolang geduurd had. Zij waren geen voorstander van een situationeel grondbeleid. VVD vond deze opvatting van de SP tegenstrijdig. Eerst zeuren dat het allemaal zolang duurde voordat de actualisatie ging plaatsvinden en nu nog weer 1 jaar wachten totdat Helvoirt samengevoegd is met Vught.

Wethouder Pennings gaf tenslotte aan dat de actualisatie noodzakelijk was omdat de financiële verordening verouderd was en de accountant om vernieuwing had gevraagd. Daarnaast gaf hij aan dat er overleg met de gemeente Haaren plaats vindt en zij thans een situationeel grondbeleid voeren .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in