Home Bestuur & politiek Vrensen (D66) en Van Iersel (CDA) klaar voor de gemeenteraad

Vrensen (D66) en Van Iersel (CDA) klaar voor de gemeenteraad

Joris Vrensen (D66) en Jan van Iersel (CDA) denken op 18 november te worden gekozen in de Vughtse gemeenteraad. Beide kandidaten waren zaterdag 31 oktober te gast in Blikveld van NOVO3.

Joris Vrensen is oud-voorzitter van D66 en inmiddels twee raadsperiodes burgerlid. In het dagelijkse leven is Vrensen docent natuurkunde op het Pius X-College in Bladel. “In de komende periode is een goede jeugdhulp en gezondheidszorg hard nodig”, zegt Vrensen. “Vooral dat die hulp op de plek terecht komt waar die moet zijn. Laat iedereen die dat nodig heeft de hulp krijgen die hij of zij moet hebben.”

Vrensen vindt dat deze coalitie van Gemeentebelangen, VVD en PvdA/Groen Links “heel veel heeft gedaan om de oppositie buiten te sluiten.” De D66’er staat op de vierde plek van de kandidatenlijst. “Ik acht de kans groot dat ik in de raad kom.”

Jan van Iersel, geboren en getogen in Helvoirt, was tot anderhalf jaar geleden melkveehouder; nu fokt hij jongvee op voor melkveehouders en doet agrarisch advieswerk.

Van Iersel was in de periode vóór 1996, toen Helvoirt nog een zelfstandige gemeente was, al lid in de achterban van de Agrarische fractie. Die partij ging later op in het CDA. Van Iersel is nu ruim 10 jaar raadslid voor het CDA in Haaren.

In die tien jaar heeft het CDA zeker zaken kunnen beïnvloeden in de Haarense politiek, zegt hij desgevraagd, zoals aanleg van het kunstgrasveld en de LED-verlichting van voetbalvereniging Helvoirt waar het CDA zich sterk voor heeft gemaakt.  

Van Iersel wil zich de komende tijd vooral inzetten voor het omvangrijke, deels agrarische buitengebied. Vught wordt na samenvoeging met Helvoirt ruim driekwart groter. “Van het buitengebied heeft Vught nog weinig kaas gegeten”, vindt het CDA-raadslid.  

Van Iersel, vierde op de kandidatenlijst, verwacht in de gemeenteraad te komen. Dat kan ook door veel Helvoirtse voorkeursstemmen, laat hij weten.

Presentatie Erik Overman en Berry van de Water.
Techniek en muziek Maurice van der Vliet.

Beluister hier het interview met Joris Vrensen en Jan van Iersel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in