Home Bestuur & politiek Verlijsdonk (D66): “Ik ben niet belast met het verleden.”

Verlijsdonk (D66): “Ik ben niet belast met het verleden.”

Jan-Willem Verlijsdonk is onverwacht in de Vughtse gemeenteraad gekomen. Nadat vier partijgenoten niet in de raad zitting namen deed Verlijsdonk dat wel. Zaterdag 6 februari maakte Blikveld van NOVO3 kennis met hem.

Doordat lijsttrekker Fons Potters wethouder is geworden kon nummer zes van de kandidatenlijst van D66, Marcel Kloprogge, zijn plek innemen. Maar Kloprogge en ook de nummers zeven (Floor Lekkerkerker), acht (Ton van Outheusden) en negen (Saskia Geraerst) op de lijst gingen niet de raad in. Verlijsdonk (nummer 10) kwam toen in aanmerking. Op 21 januari is hij geïnstalleerd als raadslid. “Ik ben niet belast met het verleden”, zegt hij.

“Ik heb binnen de partij gezegd dat ik niet op een verkiesbare plek hoef. Dat kunnen beter andere mensen doen die veel langer in de partij actief zijn. Maar nu heb ik er veel zin in.” Verlijsdonk, sinds 2008 lid van D66, was campagneleider bij D66 bij de verkiezingen in november. “Dan leer je ook de politiek kennen”.

Jan Willen Verlijsdonk, 36 jaar, getrouw, twee kinderen, is afgestudeerd als basisarts en heeft gewerkt in het Groene Hart ziekenhuis. Na zijn afstuderen als basisarts heeft hij Gezondheidswetenschappen gestudeerd en was secretaris van de Raad van Bestuur.

Kiezersbedrog
Van de kritiek op D66 en CDA over de N65 (beide partijen wordt kiezersbedrog verweten door in deze coalitie te stappen) is Verlijsdonk geschrokken. “Wij hebben oprecht de intentie gehad om een beter plan te maken en waren verrast en geschrokken dat er geen enkele speelruimte meer was. Er is met de landsadvocaat gesproken. In het aanbestedingstraject kun je nog met mensen afspraken maken. Maar omdat het al bij de rechter ligt is er kans op miljoenenclaims want die aanbestedingen lopen en bedrijven hebben daar op ingespeeld.” Volgens Verlijsdonk bleek bij de coalitiegesprekken dat “de complete regie bij de aanbesteding was overgedragen aan de provincie”.
“Er was dus geen ruimte meer. Door uit de coalitie te stappen, verander je ook niks aan het N65-plan. Door in de coalitie door te gaan kun je nog meer invloed uitoefenen.”

Luister hieronder naar het hele interview met Jan-Willem Verlijsdonk

Presentatie Berry van de Water en Erik Overman
Techniek Ralph van Dongen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in