Home Bestuur & politiek Verdient u een lintje?

Verdient u een lintje?

Een van de leukere taken van een burgemeester is het uitreiken van een Koninklijke onderscheiding. Meestentijds geschiedt dit op Koningsdag maar ook worden er inwoners onderscheiden bij hun afscheid van het werk of vereniging. Een Koninklijke onderscheiding is bedoeld voor hen, die zich lang en op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving.

Kent u iemand die dat verdient?
Draag hem of haar dan voor bij de burgemeester. Voor de lintjesregen van 2021 kan dat tot 1 juli 2020. Degene, die u voordraagt, moet zich hebben onderscheiden door ‘bijzondere verdiensten’. Daarvan is sprake als iemand geruime tijd meer voor de samenleving heeft gedaan of betekend dan verwacht mag worden.

Wilt u voor iemand uit Vught een lintje aanvragen?
Neem dan eerst contact op met Yolanda van den Berg, Kabinetszaken bij de gemeente Vught via telefoonnummer 073 65 80 133. Zij kan u in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke Onderscheiding en welke documenten nodig zijn voor de aanvraag. Dient u een verzoek in? Dat betekent niet automatisch dat de Koninklijke Onderscheiding ook daadwerkelijk wordt toegekend. Het is daarom van groot belang, dat u als aanvrager de voordracht, zoals de aanvraag officieel heet, heel zorgvuldig behandelt en strikt vertrouwelijk houdt.

Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding? Kijk ook op de website voor alle informatie en het formulier: www.vught.nl/onderscheidingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in