Home Bestuur & politiek Van Woesik: “Mei is een cruciale maand voor N65.”

Van Woesik: “Mei is een cruciale maand voor N65.”

Volgens wethouder Guus van Woesik is het moment van de waarheid voor rijksweg N65 aangebroken: “Dit is een cruciale maand”, zei de wethouder zaterdag in Blikveld van NOVO3.

Met Van Woesik werd zaterdag teruggekeken op de inspraakavond over de N65 van donderdag 7 mei. Daar werd gepleit voor uitstel van het besluit en nader onderzoek naar een volledige tunnelvariant. Eerder liet Van Woesik al weten daar niets in te zien omdat een tunnel al in 2009 en 2018 is onderzocht en onhaalbaar bleek, vooral financieel.

Komende donderdag 14 mei staat het bestemmingsplan N65 op de agenda van de Vughtse gemeenteraad. “Als dat plan niet wordt vastgesteld komen we in de knel met het Tracébesluit voor het spoor”, zegt Van Woesik. De wethouder vindt dat beide procedures gescheiden moeten blijven. “Die moeten we uit elkaar houden, vooral ook in het belang van de burgers. Je wilt niet dat twee van zulke belangrijke procedures door elkaar lopen. In 2024 moet de N65 klaar zijn zodat daarna het werk aan het spoor kan beginnen. We moeten voorkomen dat niet heel Vught op de schop gaat en dus op slot zit.”

Volgens Van Woesik dringt ook het nieuwe provinciebestuur van CDA, VVD, Forum voor Democratie en Lokaal Brabant aan op snelle besluitvorming. Hij wijst erop dat bij uitstel van een besluit over de N65 de kosten doorlopen, zoals kosten van projectteams. “Bovendien schuift bij uitstel de planning van het spoor dan ook op, ook dat brengt kosten met zich mee. We schaken op een aantal borden tegelijk om al die zaken goed op te lossen. Dit is dus een cruciale maand.”

De Vughtse wethouder zegt druk bezig te zijn knelpunten in het lokale verkeer die het gevolg zijn van de N65-plannen op te lossen. “We zijn begonnen met de ringstructuur om Vught heen. Nu moeten ook de knelpunten in het lokale verkeer worden aangepakt. De Secretaris Van Rooijstraat en het Maurickplein zijn al aangepakt, binnenkort is de Boslaan aan de beurt. Wij zijn in overleg met bewoners van diverse straten. Wij willen ook geen verkeerslichten op de kruising Helvoirtseweg en Van Voorst tot Voorststraat. Dat wil je voorkomen door ook naar andere structuren te kijken.”

Van Woesik laat in het midden of hij beschikbaar is voor het wethouderschap in de nieuwe bestuursperiode die op 1 januari 2021 begint: “Dat is nog ver weg.”

3 REACTIES

 1. Pas op de plaats met stemmen!
  Als dingen financieel en verkeersveiligheid niet duidelijk zijn hoe kun je dan (nu al) stemmen. De gemeente houdt heel duidelijk dingen verborgen en/of maakt informatie zeer lastig te vinden. De weinige goede dingen wordt opgehemeld in de media en alle andere feiten worden simpelweg verzwegen!
  De feiten liggen nu op tafel en de huidige variant zoals hij er nu ligt is slecht voor ons dorp Vught.
  Raadsleden wordt wakker!!

 2. De keiharde feiten zijn dat het drukker en gevaarlijker wordt in Vught! Meer files en ongevallen en als bonus mogen we extra belasting gaan betalen straks. Bizar dat onze bestuurders de inwoners van Vught dit door de strot willen duwen

 3. Geluisterd? Gesprekken met de burger gevoerd? Hoe kan ik dit soort uitspraken serieus nemen als je als gemeente 7 maanden neemt, dure juristen en onderzoeksbureaus inhuurt om alle 125 Zienswijzen van tafel te vegen en als irrelevant te zien.

  U had deze tijd ook kunnen gebruiken om het gesprek aan te gaan met burgers, maar dat is niet gebeurd.

  En dit is tekenend voor de wijze waarop Vught inspraak regelt.

  Mooie woorden daar ontbreekt het niet aan. Aan het goede gesprek, echte burgerparticipatie en daden wél.

  Tja, er zijn nu al planningsproblemen, projectmanagementissues, financiële problemen, draagvlakproblemen en interne communicatieproblemen. En dan moet het project nog beginnen. Dat geeft te denken nietwaar?

  Tel daar straks bij op: Trillingsproblemen, verkeersproblemen, uitstoot problemen, gezondheidsproblemen nog meer financiële en plannings-problemen.

  En wie mag daarvoor opdraaien?
  Juist! De Vughtse burger!

  Beste raad, wie sluit zijn ogen? En wie van u heeft het lef om aan die noodrem te trekken zodat er een echt duurzaam en financieel verantwoord plan komt voor een veilig en leefbaar Vught komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in