Home Bestuur & politiek Van Woesik: “Deze coalitie heb ik direct al zien aankomen.”

Van Woesik: “Deze coalitie heb ik direct al zien aankomen.”

Guus van Woesik, tot 1 januari wethouder voor Gemeentebelangen en nu raadslid, heeft al snel zien aankomen dat zijn partij niet mee zou doen met een nieuwe coalitie. “Dit heb ik zien aankomen toen de verkiezingsuitslag net bekend was.” Dit zei van Woesik zaterdag 9 januari in Blikveld van NOVO3.

Het raadslid van Gemeentebelangen zei dat PvdA/Groen Links direct bij de informatieronde liet weten te gaan kijken of een middencoalitie zonder Gemeentebelangen mogelijk is. “De uitslag was zo dat D66 en CDA elkaar kost wat kost vast zouden houden. De VVD koos aanvankelijk voor ons maar ik snap dat de VVD daarna ook zegt: de SP gaat straks gedoogsteun geven en dan staan wij ook buitenspel.”

Volgens Van Woesik werd ook door enkele partijen gezegd dat er tijd verloren is door Bert Pauli te laten informeren. “Dan weet je genoeg, dan zijn de kaarten geschud. Dat wist ik ’s avonds al op de verkiezingsavond. Tenminste, dat gevoel had ik al wel.”

Van Woesik zegt te hebben overwogen te stoppen in de politiek en ook niet als raadslid terug te komen. “Ik vind dat een wethouder niet terug moet komen in de gemeenteraad.” Bregje Peijnenburg, lijsttrekker bij de verkiezingen heeft Van Woesik dringend verzocht toch in de raad te gaan zitten. “Zij zei: ik heb er een gruwelijke hekel aan als mensen aan kiezersbedrog doen. Je bent op voorkeur gekozen, je hebt meer dan 200 stemmen gehaald. Jij hebt een verplichting voor de mensen die voor jou gekozen hebben. Jij gaat de raad in.” Maar dat wist Van Woesik toch ook wel? “Jawel, maar ik dacht, ik kom er wel mee weg. Maar ze heeft gelijk.” 

Van Woesik gaat, tegen goed gebruik in, zoals hijzelf zegt, als raadslid zijn ‘oude dossier N65’ oppakken. “Ik ga in de raad de discussie aan over het spoor en de N65.”

Presentatie: Peter Corvers en Berry van de Water.
Techniek: Maurice van der Vliet.

Beluister hieronder het interview met Guus van Woesik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in