Home Bestuur & politiek Van Woesik beschikbaar voor eventueel wethouderschap

Van Woesik beschikbaar voor eventueel wethouderschap

wethouder Guus van Woesik

Guus van Woesik is kandidaat voor het wethouderschap in Vught na de verkiezingen. Het bestuur van Gemeentebelangen heeft de wethouder gevraagd naar zijn beschikbaarheid.  

“Als de verkiezingsuitslag aanleiding geeft dat Gemeentebelangen een wethouder mag leveren en de portefeuille past bij mij, dan ben ik beschikbaar”, reageert Van Woesik desgevraagd. “Eventueel fulltime.” Van Woesik is nu wethouder Rijksinfrastructuur in deeltijd.

De wethouder wijst erop dat de nieuwe fractie van zijn partij –die vanaf begin volgend jaar aantreedt– in overleg met het bestuur over de kandidaat-wethouder gaat die dan wordt voorgedragen. “De nieuwe fractie moet natuurlijk goed overweg kunnen met de wethouder.”

Guus van Woesik wil niet teveel vooruitlopen op de verkiezingen van 18 november: “De kiezer is eerst aan zet, dan de formatie en daarna de poppetjes.”

Onlangs maakte Martien Vromans, wethouder in Haaren, bekend dat hij na 1 januari overstapt van het CDA Haaren naar Gemeentebelangen. De Helvoirtenaar ambieert het wethouderschap in Vught en ziet daartoe bij Gemeentebelangen meer kans dan bij het CDA dat nu een raadszetel in Vught heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in