Home Bestuur & politiek Van de Ven: “Uitspraak rechter Jagersboschlaan is geen verrassing”

Van de Ven: “Uitspraak rechter Jagersboschlaan is geen verrassing”

De uitspraak van de rechter over de Jagersboschlaan vindt wethouder Toine van de Ven ‘niet verrassend’. Die besliste 25 augustus dat de gemeente niet mag beginnen met het verharden van deze laan. “De voorzieningenrechter wil de rechter die in de bodemprocedure een besluit moet nemen niet voor de voeten lopen”, zei Van de Ven zaterdag in Blikveld van NOVO3.

Niettemin had Van de Ven gehoopt dat de rechter wel duidelijkheid had gegeven over het verharden van de weg. “De zaak is klip en klaar. We hadden gehoopt op een snelle uitspraak. De rechter heeft gezegd dat die uitspraak niet hoeft te wachten tot de bodemprocedure op 6 oktober maar misschien eerder komt.”    

Aanleg van riolering in de Jagersboschlaan, dat veel verzet uitlokte van bewoners, was noodzakelijk, zei Van de Ven. “Ook komt er nog een woonwijk in die buurt zodat een robuuster riolering noodzakelijk is. Er is dus geen sprake van kapitaalsvernietiging want die riolering moet er toch komen. Die werkzaamheden wilden we het liefst in de zomer doen en niet in de winter. Vandaar dat we ervoor hebben gekozen dat werk nu al uit te voeren. Dat betekent wel dat het laantje nu braak ligt.” 

De wethouder legde nog eens uit dat het college het verharden van de Jagersboschlaan noodzakelijk vindt in verband met de bereikbaarheid van de Martinihal, het Maurick College en Regina Coeli. “Vanaf de bouw van de N65 wordt de kruising van de Martinilaan met de  N65 en De Bréautélaan afgesloten. Dan is er dus een eenrichtingsweg vanaf de ovonde van de N65 richting deze drie voorzieningen. Wij willen niet dat al het verkeer dat daarheen moet door het dorp gaat. Er moet een directe verbinding zijn. Voor hulpdiensten moet er een tweede route zijn zodat zij er altijd kunnen komen, ook als er iets gebeurt. Ook willen we spreiding van het verkeer dat snel naar de N65 moet. Dat hoeft dan niet via bijvoorbeeld de scholen De Schalm en De Piramide en de Van Voorst tot Voortsstraat.”

Uiterlijk 6 oktober doet de rechter een uitspraak over de Jagersboschlaan.

Presentatie Ans de Man en Erik Overman
Techniek Maurice van der Vliet.
Beluister hier het interview met wethouder Van de Ven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in