Home Bestuur & politiek Van de Mortel over De Hofbar: “Ik vond het beschamend.”

Van de Mortel over De Hofbar: “Ik vond het beschamend.”

Burgemeester Roderick van de Mortel heeft geen goed woord over voor het televisieprogramma De Hofbar van PowNed over de N65. “Ik vond het beschamend. Ik vond dat Vught ongelofelijk slecht voor de landelijke ogen werd neergezet”, aldus Van de Mortel zaterdag 30 januari in Blikveld van NOVO3.

De burgemeester zei dat bewoners uit Vught het programma hebben getipt over de kwestie rondom de N65. Zij verwijten D66 en CDA kiezersbedrog omdat deze partijen voor de verkiezingen hebben toegezegd zich sterk te maken voor wijzigingen van de plannen voor de N65. D66 en CDA werken nu mee aan het bestuursakkoord met VVD en PvdA/GL waarin vastligt dat de plannen ongewijzigd blijven.  

Van de Mortel liet weten dat de gemeente een aantal weken geleden is benaderd door PowNed om een reactie te geven over de kwestie. “Wij hebben toen gezegd: de N65 is een van de belangrijkste onderhandelingsonderwerpen. Dus het is nu niet verstandig om een demissionair college daar iets over te laten zeggen. Bovendien beïnvloed je dan de onderhandelingen.” De gemeente heeft aan de programmamakers gevraagd terug te komen als een nieuw college is geïnstalleerd. “Het is aan het nieuwe college om daar dan het woord over te voeren.”

De burgemeester vindt dat de gemeente er verstandig aan doet aan het programma mee te werken als dit wordt gevraagd. “Niks moet, maar ik vind dat je verantwoording moet afleggen over je handelen. Welk programma het ook is, welke omroep het ook is. Ik vind ten principale dat je de pers te allen tijde te woord moet staan. Wat je er ook van vindt.”

“Het uiteindelijke product was geen plus voor Vught”, vindt Van de Mortel. Hij hoopt dat de gevolgen voor Vught van de landelijke tv-uitzending die 432.000 kijkers trok meevallen: “Maar ik hoop oprecht dat het de politici en bestuurders tot nadenken stemt: is dit nou zoals wij Vught willen neerzetten.”

Luister hieronder het interview met de burgemeester

4 REACTIES

  1. Ik heb de uitzending van De Hofbar ook gezien en vond het, zeker gezien de omroep en de verslaggever, een zeer milde uitzending. Nee, het is zeker voor een burgemeester niet leuk als zijn gemeente minder positief over het voetlicht komt. Maar dat hebben we volgens mij te danken aan D66 en CDA die de gemeentelijke verkiezingen in zijn gegaan met onhaalbare beloftes. En daar na afloop een slechte uitleg over geven.

  2. de waarheid is hard en als het zo , dan het boetekleed aan deo zeggen en niet naar kommen mag je voor mijn aan de schaad paal ,

  3. Rutger heeft een programma neergezet wat de situatie duidelijk weergeeft. Hij kan het niet mooier maken dan het is. Nu worden inwoners weer neergezet als ongehoorzame burgers omdat die PowNed hebben benaderd. Ik denk dat we beter kunnen spreken van een ongehoorzaam bestuur. Een bestuur wat geen rekening houdt met gevoelens van de burgers van Vught. Als we ooit nog een bestuur krijgen wat opkomt voor de burgers in Vught dan zal niemand meer de publiciteit op gaan zoeken, maar gaan we dat bestuur koesteren en met open armen ontvangen.

  4. Los van dat Vd Mortel groot gelijk heeft als ie stelt dat bestuurders zich moeten kunnen en willen verantwoorden: een mediatraining zou een welbestede investering zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in