Home Bestuur & politiek Terugkeer Floor Bink in gemeenteraad onzeker

Terugkeer Floor Bink in gemeenteraad onzeker

Het is niet zeker of fractievoorzitter Floor Bink van PvdA/Groen Links na de verkiezingen terugkeert in de Vughtse gemeenteraad. “Daar ben ik nog niet uit”, zei Floor Bink zaterdag in Blikveld van NOVO3.

“Ik heb een moeilijk jaar achter de rug met mijn gezondheid. Dat speelt mee bij mijn overwegingen.” In januari vorig jaar legde Bink (45) haar raadswerk voor negen maanden neer nadat ze in september 2018  de diagnose borstkanker had gekregen. “Heb ik er nog zoveel tijd voor over? Daar ben ik nog niet uit.”

PvdA/Groen Links is begonnen met de voorbereidingen voor de verkiezingen van 18 november. “We zijn druk bezig om alles op de rails te zetten”, zegt Floor Bink. “Die voorbereidingen worden wat gehinderd door de coronacrisis omdat we niet altijd samen kunnen komen. Het conceptprogramma is over een week klaar. Dat programma gaan we binnenkort binnen de partij bespreken.”

Een belangrijk punt in het verkiezingsprogramma zal de woningbouw zijn, aldus Bink. “Er zijn nog steeds niet genoeg woningen in Vught voor starters en senioren. Er is geen goede doorstroom.” Andere punten die in het programma een prominente plek krijgen zijn het klimaat en sociale vraagstukken, zoals de situatie van mensen die aan de onderkant van de samenleving zitten.

Volgens Floor Bink is het niet erg waarschijnlijk dat de verkiezingen van november worden uitgesteld of niet doorgaan. “Het gaat erom dat je in de stemlokalen anderhalve meter afstand kunt houden. Maar volgens mij moet je dat kunnen regelen. Als je met z’n allen boodschappen doet dan zou je dat ook in een stemlokaal moeten kunnen realiseren. Misschien moet je sommige stemlokalen vervangen door een grotere ruimte.”

Volgens de fractievoorzitter moet haar partij in Helvoirt “nog wel een slag maken”. PvdA/Groen Links is bezig om inwoners uit Helvoirt op de kandidatenlijst te krijgen. “We hebben inmiddels contact met enkele Helvoirtenaren die interesse hebben in onze partij en eventueel op de lijst willen.”

Luister hieronder naar het volledige interview in Blikveld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in