Home Bestuur & politiek Swinkels: “niet terug naar Vughtse politiek”

Swinkels: “niet terug naar Vughtse politiek”

Henri Swinkels was van 2015 tot 2019 gedeputeerde van de Provinciale Staten voor de SP met de portefeuille Cultuur. Nu is hij al een jaar Statenlid en zag met lede ogen aan hoe de nieuwe ‘rechtse coalitie’ het voor het zeggen kreeg.
Toen cultuur in het algemeen noch bij naam noch als portefeuille werd genoemd, werd na protest deze commissie alsnog gecorrigeerd.
“Het gaat mij echter meer om de daadkracht en de geopperde ideeën in het gepresenteerde programma op langere termijn. Eerder werd de sector al getroffen door een bezuiniging van 200 miljoen en nu lijkt het erop dat eind 2023 weer 7 miljoen op de totale sector gekort gaat worden. Cultuur is een levensbehoefte. Het is zinvol dat creatieve uitingsvormen worden bevorderd. Deze ontwikkelen juist in deze tijd hoop en troost. Het is geen verdienmodel, het kost geld maar levert ook veel op,” betoogt Swinkels bij NOVO3 in Blikveld.
“Het nieuwe bestuur heeft echter een correctief referendum aangekondigd. Prima zaak zodat zaken eventueel teruggedraaid kunnen worden.”
Zijn toekomstplannen zijn nog onzeker. Ik ga zeker niet terug naar de Vughtse politiek, antwoordde hij stellig. “Ik geef zo nu en dan raad aan mijn partij en daar moeten zij het mee doen. Ik blijf liever regionaal actief, maar in deze tijd is solliciteren niet makkelijk.”

Beluister hieronder het hele gesprek met Henri Swinkels in NOVO3 Blikveld.
Presentatie Berry van de Water – Techniek Ludo Servais.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in