Home Bestuur & politiek SP en CDA onder ‘coalitievuur’

SP en CDA onder ‘coalitievuur’

De fractieleiders van de SP Suzan van Wiggen en CDA Yvonne Vos kregen de volle laag van de coalitie in het door de oppositie op donderdag j.l. aangevraagde spoed interpellatiedebat waarvoor de raadsleden moesten terugkomen van vakantie. Van Wiggen zei geen andere mogelijkheid te zien omdat “ze na een verschenen Raadsinformatiebrief (RIB) dagenlang had geprobeerd om een wethouder te spreken over de kwestie Jagersboschlaan. Dan word ik achterdochtig.” Wethouder vd Ven reageerde dat hij in principe altijd beschikbaar is voor vragen en overleg. “Nadat de SP in de lokale media al had laten weten een spoeddebat aan te vragen en pas 4 dagen daarna de raad en het college informeerde, had een voorafgaand overleg geen zin meer.” aldus de wethouder.
Fractieleider PvdA/GL, Ton van der Vossen, bleef erbij dat de gestelde vooral technische vragen via een telefoontje of een mail simpel afgedaan had kunnen worden.
Hij zei het verder schokkend te vinden dat 1 partij (het CDA) het verzoek had mede ondertekend en er vervolgens zelf voor koos niet aanwezig te zijn. “Zoiets deugt niet en toont weinig respect voor de raad, ” beaamde ook Mark Dumaine (VVD).

“Een afbeelding op de SP site waarbij het college en coalitie een opgestoken vinger krijgt voorgehouden is ronduit beschamend, ” aldus Siebren van der Zee (GB). Zelfs na 3x aandringen van meerdere raadsleden, weigerde van Wiggen te reageren op de gewraakte afbeelding. D’66 vond het uiteindelijk wel wat te ver gaan en nam afstand van deze werkwijze, die de sfeer in de toch al niet zo vriendschappelijk bekend staande Vughtse raad verder verslechterde.
De komende dagen is er op deze site een verslag te lezen van hetgeen door alle partijen is gezegd.

de complete ingelaste raadsvergadering is nogmaals te zien op You Tube.
Tik in: Raadsvergadering Vught 4 augustus 2020

foto is van voor het coronatijdperk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in