Home Bestuur & politiek Schriftelijke vragen PvdA/GL inzake lokaal preventieakkoord

Schriftelijke vragen PvdA/GL inzake lokaal preventieakkoord

De fractie van PvdA/GL heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college inzake een toekomstig lokaal Preventie-akkoord. Aanleiding daarvoor is een brief van het Ministerie van VWS, die verzonden is naar alle gemeenten, waarin aangegeven wordt dat er financiële middelen aangevraagd kunnen worden voor de periode 2021-2023 om uitvoering te geven aan een lokaal Preventieakkoord.
Dit idee vloeit voort uit een nationaal Preventieakkoord en houdt in dat vanuit het Rijk bevorderd wordt om meer gezonde voeding te gaan gebruiken, om meer te gaan bewegen en het alcoholgebruik te verminderen en te stoppen met roken.

Om de financiële middelen te kunnen verkrijgen wordt als voorwaarde gesteld dat begin 2021 een lokaal Preventieakkoord wordt afgesloten. De fractie van PvdA/GL vindt het van belang dat Vught van de subsidiemogelijkheid gebruik gaat maken en daarbij een prioriteit gaat stellen bij het bevorderen van gezond gedrag, in het bijzonder bij mensen met een laag inkomen. De fractie wil van het college weten of het College bekend is met deze subsidieregeling bij de uitvoering van een lokaal Preventieakkoord en wil weten of deze regeling in 2021 in werking kan treden. Daarnaast wil de fractie weten op welke wijze het College de totstandkoming van een lokaal akkoord wil bevorderen. Verder wil de fractie weten of het College bereid is aan dit lokaal akkoord de hoogste prioriteit te geven aan de inwoners en wijken in Vught, Cromvoirt en Helvoirt met een gemiddeld laag inkomen en of zij bereid zijn om samen met lokale partners uit diverse sectoren een breed lokaal preventieakkoord te maken voor de periode 2021- 2023.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in