Home Bestuur & politiek Renovatie Battle Axe financieel verzekerd

Renovatie Battle Axe financieel verzekerd

Tijdens de raadsvergadering van 16 april, met als enig bespreekstuk de renovatie van de Battle Axe, werden flinke discussies gevoerd. Reeds bij de commissievergadering van vorige week was de wijze waarop de verstrekking van het subsidiebedrag tot stand was gekomen een doorn in het oog van verschillende partijen. Alle partijen waren het eens over de renovatie die broodnodig is, maar de SP stemde als enige partij tegen het voorstel.

Suzanne van Wiggen, fractievoorzitter van de SP benadrukte nogmaals dat haar partij niet tegen de renovatie was maar vond dat het college met twee maten had gemeten. Zij doelde hierbij op het dossier ‘Speeldoos’ waar geen investering werd gedaan voor een renovatie en bij de Battle Axe wel waar de gemeente ook geen eigenaar van is.
Yvonne Vos van CDA juichte de verbouwing ook van harte toe maar vroeg zich wel hardop af of andere verenigingen met maatschappelijke doelen ook aan de deur kunnen kloppen voor een financiële tegemoetkoming.

Fons Potters van D66 deed in het verlengde van de opmerkingen van SP en CDA ook nog een duit in het zakje door te stellen dat er een inconsequent beleid door de gemeente was gevoerd bij de verstrekking van de subsidie. Ook hij benadrukte dat zijn partij een volwaardig gemeenschapshuis ondersteunt voor de Cromvoirtse gemeenschap maar hoopte wel op een betere bezetting na de verbouwing.

Ook Bregje Pijnenburg van GB die graag weer ‘een volledig bij de tijd passend gemeenschapshuis’ ziet was het eens met D66 over de bezettingsgraad. Zij hoopt ook na de verbouwing op een betere bezetting.

Door D66 en CDA werd nog een amendement ingebracht waarin gevraagd werd het bedrag van 65.000 euro wat nog beschikbaar was uit de pot ruimte voor ruimte extra te besteden aan de duurzaamheid van het gebouw.
Dit amendement leidde tot bevreemding bij de VVD met de opmerking dat deze twee partijen het niet eens waren dat deze gelden -7,5 ton – uit de pot ruimte voor ruimte kwamen en zij nu uit diezelfde pot het restant wilde besteden aan extra duurzaamheidsmaatregelen.

Vervolgens kwam PvdA/GL met een motie uit september 2019 waarin 15.000 euro was gevraagd uit de pot ruimte voor ruimte voor een onderzoek naar de Isabellabrug, zodat er in feite nog 50.000 euro te besteden zou zijn uit dat potje voor de verbouwing van de Battle Axe. Het amendement haalde het niet terwijl de verantwoordelijk wethouder Pennings een positief advies gaf. Bij Fons Potters van D66 ontlokte dit de opmerking dat hij teleurgesteld was omdat partijen naar argumenten zochten om het amendement van tafel te vegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in