Home Bestuur & politiek PvdA-GroenLinks raadslid Brecht Gerritse doet afstand van raadszetel

PvdA-GroenLinks raadslid Brecht Gerritse doet afstand van raadszetel

In de week vóór de installatie van de nieuwe gemeenteraad van Vught heeft Gerritse om persoonlijke redenen afgezien van het raadslidmaatschap in de nieuwe gemeente Vught. Gerritse geeft aan dat de jaren die achter hem liggen meer energie hebben gekost dan hij aanvankelijk zelf aanvoelde en besloot ondanks de eerdere aanvaarding van de raadszetel er toch van af te zien. Hij wordt opgevolgd door een andere Helvoirtse kandidaat: Nino de Lange. Gerritse blijft op de achtergrond wel actief voor PvdA-GroenLinks.

Partijvoorzitter Ward Deckers van PvdA-GroenLinks laat weten dat hij teleurgesteld is, maar ook begrip heeft voor de situatie: “Natuurlijk vind ik het ontzettend jammer dat Brecht niet namens onze partij zitting neemt in de gemeenteraad. Ik heb uitvoerig met hem gesproken en ik begrijp zijn afweging. Het kenmerkt hem dat hij de taken die hij op zich neemt voor de volle 100% goed wil doen. En nu dat niet lukt, kiest hij ervoor om een stapje terug te zetten. Zo hebben we Brecht leren kennen in de campagne waar hij met volle energie ingestapt is. Dat blijft hij doen vanuit een rol meer op de achtergrond. Bovendien zijn we blij en trots dat we met Nino een waardige vervanger hebben. Een jong raadslid uit Helvoirt die met nieuwe energie voor onze idealen gaat strijden”, aldus Deckers.

Brecht Gerritse was sinds april 2014 actief voor de gemeenteraad van Haaren en werd met voorkeursstemmen gekozen tijdens de verkiezingen op 18 november jongstleden. In de laatste twee bestuursperioden van Haaren was hij naast raadslid van Progressief ‘96 werkzaam in het realiseren van starterswoningen en het opzetten van het nieuwe MFC HelvoirThuis. Hij was actief voorstander van de herindeling van de gemeente Haaren. Op 4 januari is zijn zetel formeel ingenomen door Nino de Lange. Op die dag zijn de nieuwe raadsleden van de gemeente Vught geïnstalleerd.

Nino de Lange PvdA-GroenLinks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in