Home Bestuur & politiek PvdA/GL hekelt ‘draai’ Fons Potters bij Jagersboschlaan

PvdA/GL hekelt ‘draai’ Fons Potters bij Jagersboschlaan

“Raadslid Fons Potters moet uitleggen waarom zijn partij D66 in 2018 voorstander was van het verharden van de Jagersboschlaan en nu niet meer”. Dat zei Ton van der Vossen (PvdA/Groen Links) zaterdag in Blikveld van NOVO3.

De fractievoorzitter van PvdA/GL kaartte in de uitzending het veranderde standpunt van D66 aan in de kwestie rondom de Jagersboschlaan. “In 2012 is de Structuurvisie aangenomen door alle partijen”, stelde Van der Vossen. Daarin staat ook het principebesluit dat als er wat moet veranderen aan de Jagersboschlaan dat die verhard zal worden.

Hij wees er ook op dat in de vorige bestuursperiode door B&W het besluit is genomen om de Jagersboschlaan te verharden. “Dat voorstel is ingediend door toenmalig wethouder Fons Potters. Dat is dezelfde Potters die onlangs in een reactie op een artikel in het Brabants Dagblad zegt dat hij daar nooit iets aan gedaan heeft. Eén dag voor de verkiezingen in maart 2018 is dat voorstel aangenomen. Dat is een politiek feit. Ik wil niet zeggen dat je niet van mening kunt veranderen. Maar je moet dan wel nieuwe argumenten aanreiken waarom je van mening bent veranderd. Dus uitleggen waarom verharden van die weg toen wel nodig was en nu niet meer. En het gaat ook om de toonhoogte van de discussie”, wijst Van der Vossen op de houding van Potters. “En ook om enig historisch besef.”

Van der Vossen zegt ‘niet blij’ te worden van het verharden van de Jagersboschlaan maar vindt dat er geen andere oplossing is. “De bereikbaarheid van het Maurick College en Regina Coeli, met in totaal zo’n 3.500 mensen, moet wel gegarandeerd zijn. En tijdens de reconstructie van de N65 en afsluiting van de Martinilaan is die bereikbaarheid niet gegarandeerd.“

Van der Vossen zegt dat als de werkzaamheden rondom de N65 klaar zijn er  ‘opnieuw gekeken moet worden wat er dan moet gebeuren’ rondom de Jagersboschlaan.

Speerpunten in het verkiezingsprogramma voor PvdA/GL worden betaalbaar wonen, het planten van 30.000 bomen (een boom per Vughtenaar) en de energietransitie.

Ton van der Vossen staat derde op de kandidatenlijst bij de verkiezingen voor PvdA/GL. Lijsttrekker is Toine van de Ven, gevolgd door Karin Strik. Helvoirtenaar Brecht Gerritse staat op de vierde plek.

Beluister hieronder het interview met Ton van der Vossen

Presentatie Ans de Man en Erik Overman.
Techniek Ludo Servais.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in