Home Bestuur & politiek Primeur voor Vughtse Raad !

Primeur voor Vughtse Raad !

Op 18 november 2020 vonden de verkiezingen plaats voor de nieuwe gemeenteraad van Vught. Na de opsplitsing van de gemeente Haaren werd Vught uitgebreid met Helvoirt. Vooruitlopend op de installatie van 4 januari 2021 heeft de nieuwe raad op 26 november 2020 een raadsinformatieavond gehad waar onder anderen over het traject tot en met de installatie werd gesproken. In die bijeenkomst van 26 november sprak de burgemeester de hoop uit dat er weer een genormaliseerde omgang met elkaar zou gaan plaatsvinden. Hij gaf verder aan dat er belangrijke onderwerpen de komende raadsperiode op de agenda komen, zoals de participatie en de bestuurlijke vernieuwing.

De vergadering van 4 januari 2021 vond digitaal plaats vanwege de Corona maatregelen. Geen live supporting van partners, echtgenotes, vrienden of kennissen op de publieke tribune, maar de beëdiging van de nieuwe raadsleden vond dit keer individueel via beeldscherm vanuit de huiskamer/studiekamer plaats. Vught heeft daarmee een primeur !

De burgemeester verzocht nadrukkelijk om tijdens het afleggen van de Eed te blijven zitten om geen Antwerpse taferelen mee te maken. De Eed is bij de nieuwe raadsleden nog steeds populairder, 15 nieuwe raadsleden in totaal legden de Eed af en 13 de Belofte. Een kleine verspreking was er voor het raadslid Smith van de SP die in eerste instantie de Belofte uitsprak om dit vervolgens te corrigeren naar de Eed.

Omdat de formatiebesprekingen nog niet afgerond zijn werden de huidige wethouders Heijboer, Pennings en Van de Ven wederom herkozen. Hiervoor moesten wel bij alle raadsleden de stembriefjes opgehaald worden, hetgeen zorgde voor een lange schorsing.

De nieuwe gezichten in de raad zijn Mike Venrooij, Martien Vromans, Jos den Otter, Bert Timmermans, Nino de Lange, Willem Jan de Graaf, Ans Beijens en Albert Verlinde. Een oud nieuw gezicht is voormalig wethouder Van Woesik die als raadslid voor GB aanschuift. Deze had bij de ingekomen stukken het verzoek om de brief van Vught participeert over de tunnelvisie N65 te agenderen voor de eerstkomende commissievergadering. Tenslotte werden ook de nieuwe burgerraadsleden geïnstalleerd en werden de diverse voorzitters voor de commissies benoemd.

U kunt de digitale installatie terugkijken via het Youtube kanaal van gemeente Vught.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in